INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

tata

székesfehérvár

sírásóverseny

Résztvevők a IV. Országos sírásó versenyen, a székesfehérvári Új Köztemetőben 2019. szeptember 7-én. A versenyzőknek minél rövidebb idő alatt kellett kiásni egy 80 centiméter széles, 200 centiméter hosszú és 160 centiméter mély sírhelyet. A kiásott földet vissza is kellett hantolni.

Halálos küzdelem a sírásók országos bajnokságán

Infostart

Meglehetősen különös versenynek adott otthon a székesfehérvári Béla úti temető. Itt rendezték ugyanis a sírásók országos bajnokságát.

Egyre népszerűbb a sírásók közötti megméretés. Idén már negyedik alkalommal rendezték meg, és a nevezések száma meghaladta a húszat. A kéttagú csapatoknak egy-egy 80 centi széles, 2 méter hosszú és 1,6 méter mély sírt kellett kiásniuk, majd visszahantolniuk. A verseny győztese a tatai Libitina Kft. két sírásója, a 39 éves Szakály Róbert és a 25 esztendős Kecskeméti Rudolf lett.

A végső helyezéseket a pontos méret és az időeredmény határozták meg, de számított a csapatok kulturált, kegyeleti eseményhez méltó viselkedése is. Az sors­húzással döntötték el, hogy kinek hol kell ásnia, mert nem mindenütt egyforma a talaj. Két óra volt a szintidő, a győztes csapat 1 óra 14 perc 40 másodperc alatt végzett. A visszahantolást a tizenöt perces szintidő alatt teljesítette a két sírásó - írja a kemma.hu.

A tatai győztesek a kétévente, a szlovákiai Trencsében megrendezett V4-ek versenyén képviselhetik hazánkat 2020-ban.

Szakály Róbert és Kecskeméti Rudolf, a Libitina Kft. győztes csapatának tagjai a IV. Országos sírásó versenyen. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szakály Róbert és Kecskeméti Rudolf, a Libitina Kft. győztes csapatának tagjai a IV. Országos sírásó versenyen.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018