eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Velencei-tó Kapuja projekt keretében megépült és 2014. tavaszán megnyitott Velence Korzó és Szabadstrand gyermek- és családbarát strandján 14 ezer négyzetméternyi homokos part áll a fürdőzők rendelkezésére. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA: Faludi Imre

Nagy változások jönnek a Velencei-tónál

Sok helyen megújul a partfal, és visszaépítenék a horgászok vendégmólóit is, csak egyelőre keresik rá a forrást.

Elsőként a sukorói evezőspályánál fejezhetik be a partfal rekonstrukcióját, mert ősszel ezen a területen evezős-világbajnokságot rendeznek. Zajlanak a munkálatok a sukorói szabadstrandnál is, a sukorói kikötőben, a nyugati partszakaszon, a Drótszamár kemping partfalánál, valamint a velencei Déli kanyari kikötő és hajóállomás területén - írja a feol.hu.

A velencei csónakkikötőnél elbontották a hullámtörőt és folynak az agárdi Park Strand kemping partfalának kiviteli munkálazai is, illetve a Béke utcai kikötő partvédő művének elbontása is megkezdődött. Döntően a nem strandterületnek számító szakaszokon folynak most a munkák.

A vendégmólók visszaépítésére keresik pénzt, mert azt uniós forrásból nem lehet finanszírozni. Hazai forrásokat kell bevonni, mert több mint 1400 folyóméter vendégmóló visszaépítését tervezik. A tervek már elkészültek, a kormány elé benyújtani kívánt, horgászturisztikai fejlesztést tartalmazó dokumentációs anyag is 95 százalékos állapotban van. A projektből kimaradt munkálatokra tervezett költségvetés egymilliárd forint, amelyben a vendégmólók visszaépítésén túl egyéb fontos feladatok megvalósítása is szerepel: többek között a korábban kimaradt szakaszoknál a partfal kiépítése, helyreállítása, illetve igény mutatkozott sólyák kialakítására is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×