INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

velencei-tó

felújítás

rekonstrukció

A Velencei-tó Kapuja projekt keretében megépült és 2014. tavaszán megnyitott Velence Korzó és Szabadstrand gyermek- és családbarát strandján 14 ezer négyzetméternyi homokos part áll a fürdőzők rendelkezésére. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Nagy változások jönnek a Velencei-tónál

Infostart

Sok helyen megújul a partfal, és visszaépítenék a horgászok vendégmólóit is, csak egyelőre keresik rá a forrást.

Elsőként a sukorói evezőspályánál fejezhetik be a partfal rekonstrukcióját, mert ősszel ezen a területen evezős-világbajnokságot rendeznek. Zajlanak a munkálatok a sukorói szabadstrandnál is, a sukorói kikötőben, a nyugati partszakaszon, a Drótszamár kemping partfalánál, valamint a velencei Déli kanyari kikötő és hajóállomás területén - írja a feol.hu.

A velencei csónakkikötőnél elbontották a hullámtörőt és folynak az agárdi Park Strand kemping partfalának kiviteli munkálazai is, illetve a Béke utcai kikötő partvédő művének elbontása is megkezdődött. Döntően a nem strandterületnek számító szakaszokon folynak most a munkák.

A vendégmólók visszaépítésére keresik pénzt, mert azt uniós forrásból nem lehet finanszírozni. Hazai forrásokat kell bevonni, mert több mint 1400 folyóméter vendégmóló visszaépítését tervezik. A tervek már elkészültek, a kormány elé benyújtani kívánt, horgászturisztikai fejlesztést tartalmazó dokumentációs anyag is 95 százalékos állapotban van. A projektből kimaradt munkálatokra tervezett költségvetés egymilliárd forint, amelyben a vendégmólók visszaépítésén túl egyéb fontos feladatok megvalósítása is szerepel: többek között a korábban kimaradt szakaszoknál a partfal kiépítése, helyreállítása, illetve igény mutatkozott sólyák kialakítására is.

Nyitókép: MTVA: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018