eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Rafinált ajánlattal szólítanak le gyerekeket Sopron utcáin

Az ajánlat arról szól, hogy ha a gyerekek megadják anyukájuk elérhetőségét, különleges karrier előtt állhatnak. A belépő egy borsos árú tanfolyam. A szakember szerint tisztességtelen a befolyásolható kamaszokkal szembeni eljárás, a toborzócég ugyanakkor semmi kivetnivalót nem lát benne.

Két nő szólítja le napok óta a soproni iskolák környékén a kiskamaszokat - anyukájuk telefonszámát elkérve - azzal a szöveggel, hogy ajánlatot tegyenek nekik: médiasztárt csinálnak a gyermekükből. Több szülő felháborodva beszélt a történtekről a Kisalföld munkatársának. Mint mondták,

hiába kötik a gyermekek lelkére, hogy ne álljanak szóba az utcán idegenekkel és ne adjanak ki adatokat, mégis megtörténik az eset.

A gyerekeket leszólítók azzal a szöveggel jönnek, hogy társaságuk hozzásegíti a kiskorúakat a híressé váláshoz, erre pedig, ahogy a szülők fogalmaznak, "ugranak" a kamaszok.

Az egyik panaszos szülő, Pásztor Enikő, a Soproni Egyetem pedagógiai karának neveléstudományi és pszichológiai intézetében oktat. Szerinte utcán leszólítani kiskorúakat tisztességtelen;

olyan környezetben kéne meghirdetni a lehetőséget, ahol például anya és lánya együtt dönthetnének, ehelyett azt a korosztályt szólítják meg, akik életkorukból eredően is sérülékenyebbek,

befolyásolhatóbbak, ahol a kortársvélemény éppen fontosabb, mint a családi minta. Ráadásul egy ilyen ajánlat ebben az "utcai formában" könnyen generál családi konfliktust is.

Az ajánlat híre már a Facebookon is terjed, de úgy tűnik, hogy

amíg nem erőszakos vagy megfélemlítő, addig az ilyen ajánlat nem törvénysértő.

Az ilyen lehetőségeknek - mint a lap írja - része egy úgynevezett felkészítő tanfolyam, aminek borsos ára van.

A toborzócéget is megkereste a lap, amely azt a választ kapta, hogy más termékeknél is elterjedt ez a népszerűsítési forma, például kávét is lehet az utcán kóstoltatni, amin nem akad ki senki.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×