INFORÁDIÓ
2021. augusztus 3. kedd
Hermina

sopron

gyermek

állás

karrier

leszólít

Rafinált ajánlattal szólítanak le gyerekeket Sopron utcáin

Rafinált ajánlattal szólítanak le gyerekeket Sopron utcáin

Infostart

Az ajánlat arról szól, hogy ha a gyerekek megadják anyukájuk elérhetőségét, különleges karrier előtt állhatnak. A belépő egy borsos árú tanfolyam. A szakember szerint tisztességtelen a befolyásolható kamaszokkal szembeni eljárás, a toborzócég ugyanakkor semmi kivetnivalót nem lát benne.

Két nő szólítja le napok óta a soproni iskolák környékén a kiskamaszokat - anyukájuk telefonszámát elkérve - azzal a szöveggel, hogy ajánlatot tegyenek nekik: médiasztárt csinálnak a gyermekükből. Több szülő felháborodva beszélt a történtekről a Kisalföld munkatársának. Mint mondták,

hiába kötik a gyermekek lelkére, hogy ne álljanak szóba az utcán idegenekkel és ne adjanak ki adatokat, mégis megtörténik az eset.

A gyerekeket leszólítók azzal a szöveggel jönnek, hogy társaságuk hozzásegíti a kiskorúakat a híressé váláshoz, erre pedig, ahogy a szülők fogalmaznak, "ugranak" a kamaszok.

Az egyik panaszos szülő, Pásztor Enikő, a Soproni Egyetem pedagógiai karának neveléstudományi és pszichológiai intézetében oktat. Szerinte utcán leszólítani kiskorúakat tisztességtelen;

olyan környezetben kéne meghirdetni a lehetőséget, ahol például anya és lánya együtt dönthetnének, ehelyett azt a korosztályt szólítják meg, akik életkorukból eredően is sérülékenyebbek,

befolyásolhatóbbak, ahol a kortársvélemény éppen fontosabb, mint a családi minta. Ráadásul egy ilyen ajánlat ebben az "utcai formában" könnyen generál családi konfliktust is.

Az ajánlat híre már a Facebookon is terjed, de úgy tűnik, hogy

amíg nem erőszakos vagy megfélemlítő, addig az ilyen ajánlat nem törvénysértő.

Az ilyen lehetőségeknek - mint a lap írja - része egy úgynevezett felkészítő tanfolyam, aminek borsos ára van.

A toborzócéget is megkereste a lap, amely azt a választ kapta, hogy más termékeknél is elterjedt ez a népszerűsítési forma, például kávét is lehet az utcán kóstoltatni, amin nem akad ki senki.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018