eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Áljósnők zsebeltek a Nyugatinál

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség egy 29 és egy 50 éves nővel, valamint 28 éves férfi társukkal szemben, akik jóslás ürügyén szólították le a járókelőket a fővárosban, majd ezzel a módszerrel egy férfit ki is zsebeltek.

A vádirat szerint a csapat tagjai 2016. november 25-én a késő délutáni órákban Budapest VI. kerületében, a Nyugati pályaudvar főbejáratánál figyelték az embereket, illetve

jóslás ürügyén leszólítottak több járókelőt

is, majd az aluljárón keresztül átmentek egy közeli dohánybolthoz, ahol a sértett várakozott.

A 29 éves nő megszólította a férfit és azért, hogy a figyelmét elterelje, felajánlotta, hogy jósol neki. Ezalatt idősebb női társa a sértett mellé lépett, és annak

nadrágzsebéből kivette a férfi pár ezer forint készpénzét,

majd azt a jósnőt eljátszó vádlott hátratett kezébe adta, aki azt ezután a kabátujjába rejtette. Mindeközben férfi társuk a cselekményüket figyeléssel segítette.

A sértett azonban észrevette, hogy eltűnt a pénze, amiért rögvest számon is kérte a vádlottakat, akik először tagadták a lopást.

A rendőrség értesítésére irányuló közlés után azonban a „jósnő” a kabátja ujjából elővette a társa által eltulajdonított bankjegyeket és a sértettnek visszaadta.

A vádlottak cselekményét a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei végig figyelemmel kísérték, így a vádlottakat tetten érték, és a helyszínen elfogták.

A három elkövetővel szemben a kerületi ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat, amelyet a 29 éves nő többszörös visszaesőként követett el, és férfi társa is visszaeső elkövetőnek minősül.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×