eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Összetört személygépkocsik 2018. december 27-én az M7-es autópályán Törökbálint térségében, ahol tömegbaleset történt. A Balaton felé vezető oldalon hét személyautó, egy kisbusz és egy menetrend szerinti busz karambolozott. A balesetben három ember sérült meg könnyebben, a buszon tizenhárman utaztak, egyiküknek sem esett baja.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Megszólalt a rendőrség az autópályákon történt tragédiák miatt

A jármű leállítása és a gyalogos közlekedés az autópályán – még a leállósávban is – életveszélyes - figyelmeztet a rendőrség, miután az elmúlt időszakban több tragédia istörtént a hazai sztrádákon.

Bár a közúti közlekedésben az autópályák használata a legbiztonságosabb, akár egy kisebb koccanás is eredményezhet kockázatos helyzetet - olvasható a rendőrségi portálon kiadott közleményben, amely egyfajta kisokos arra az esetre, ha baleset, műszaki hiba vagy egyéb körülmény miatt a gépkocsi elhagyása elengedhetetlen lenne az autópályán.

Ezeket a tanácsokat mindenképpen be kell tartani:

  • Ha tehetik, pihenőhelyen álljanak meg!
  • Amennyiben szükséges az azonnali megállás, a gépjárművet a leálló- vagy szervizsávban állítsák le úgy, hogy a vészvillogót kapcsolják be!
  • A gépkocsit mindenki haladéktalanul hagyja el!
  • Vegyenek fel fényvisszaverő ruházatot vagy láthatósági mellényt!
  • A mentésig tartózkodjanak a szalagkorláton kívül!
  • Amikor biztonságosan megtehető, helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget!
  • Ha saját élete, testi épsége veszélyeztetése nélkül megoldható, valamilyen módon próbálja meg felhívni a többi közlekedő figyelmét a balesetveszélyre (pl. integetéssel – sötétben zseblámpával vagy a mobiltelefon fényével)!
  • A felelősség kérdését semmiképpen ne az úttesten vitassák meg!

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy mindig be kell tartani a közlekedési szabályokat, a téli időszakban nagyobb követési távolságot kell tartani, követni kell a látni és látszani elvet. Lakott területen kívül és korlátozott látási viszonyok között használni kell a tompított fényszórót, a leállósávot csak vészhelyzetben használjuk, ha fáradtak vagyunk, álljunk meg pihenni, a biztonsági övet pedig minden esetben kössük be.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×