INFORÁDIÓ 
2019. február 23. szombat
Alfréd

ápolási díj

emmi

egyeztetés

Emelkedhet az ápolási díj

Infostart

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyeztetett az emelést követelő civil szervezetekkel.

Az ápolási díj emelését tervezi az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca ezt azután közölte, hogy egyeztetett az emelést követelő civil szervezetekkel. Az elmúlt időszakban több érdekképviselet és civil szervezet kérte a kormányzattól a tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos, vagy tartósan beteg fiatalokat ápoló családtagok helyzetének rendezését.

A minisztérium közleménye szerint 2010. és 2018. között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt azoknak a gondozóknak az ellátása, akik hozzátartozói a legsúlyosabb állapotban vannak. Az egyeztetésen elhangzott az is, hogy idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek.

Az Emmi közleményében hangsúlyozta, az egyeztetésen részt vevő civil szervezetek egyetértettek a kormány azon elképzelésével, hogy tovább emeljék az ápolási díjat, ennek részleteiről a minisztérium bővíti a párbeszédet további szakmai és civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel és a szociális ágazati egyeztető fórummal.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018