eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Orosházán a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, nem jár a vonat, lezárták a 47-es főutat

Orosházán rengeteg fa dőlt ki a viharban, az MTI úgy tudja, a kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a 47-es főút elkerülő szakasza, és jelenleg nem közlekedik a vonat Orosháza és Szeged között.

Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester vasárnap este az MTI-nek elmondta: húsz perc alatt söpört végig a vihar a városon, a belvárosban rengeteg fát tépázott meg és döntött ki a viharos szél.

Fa dőlt egy idősek otthona udvarára, a szakrendelő és a piac tetőszerkezetét megbontotta a szél, utóbbinak a felét le is vitte - mondta.

Sok helyen nincs áram, és lehetséges, hogy hétfőn az egyik óvodát nem tudják kinyitni, mert ott is gondok vannak - tette hozzá a városvezető.

Az MTI információi szerint az orosházi kórház krónikus osztályának a tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, onnan át kellett helyezni máshova a betegeket.

Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: este fél 8-ig 150 bejelentést kaptak. Faágak borítják a 47-es számú főút Orosháza környéki szakaszát, valamint a vasutat, ezért jelenleg a közúton nem engedik a forgalmat, és nem jár a vonat sem Orosháza és Szeged között - közölte.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×