eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin

Milliárdokat pumpálnak a balatoni strandokba - a nap hírei

A nemzettudat támaszának nevezte a reformációt az államfő. Eredményesnek minősítette a CEU-ról folytatott tárgyalást New York állam kormányzója. Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarországon.

A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának támasza is - mondta Áder János köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának debreceni ünnepi ülésén. Az eseményen megerősítette a II. Helvét Hitvallást, és elfogadta új fordítását a Magyar Református Egyház közös zsinata.

Eredményesnek nevezte a Közép-Európai Egyetemről a magyar kormány képviselőivel előző nap folytatott tárgyalást New York állam kormányzója. Mint mondta, a találkozó célja, hogy megvitassák a CEU magyarországi folyamatos jelenlétét fenyegető új törvényt és a tanszabadság megőrzését. A Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy reagált: a magyarországi tanszabadságot senki sem veszélyezteti.

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki a belügyminiszter. Pintér Sándor egy vidéki rendezvényen hangsúlyozta, a polgárőrök munkájukhoz többféle támogatást kapnak.

Rendkívüli járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva szombat éjjel. Este 6 órától holnap hajnali fél 3-ig közlekednek a járatok, amelyek az egyes helyszíneket kötik össze. Emellett késő este a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként jár majd a kisföldalatti.

Csaknem 2 milliárd forint támogatásból 55 balatoni strandon lesz felújítás az idén - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Guller Zoltán elmondta: a fejlesztések zöme elsősorban fizetős strandokon valósul meg, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, amely csak szabadstranddal rendelkezik.

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarországon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat egy európai előrejelzésre hivatkozva. A jövő hét közepén egy rövid, de annál brutálisabb hőhullám Közép-Európában. A csütörtökre jelzett hőmérsékleti térkép Budapestre 38 fokot jelez.

Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek. A nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A mobilszolgáltatók telefonon és az ügyfélszolgálataikon, valamint postahivatalokban is lehetővé teszik az adategyeztetést.

Több száz lakásból kiköltöztették a lakókat Észak-Londonban, miután kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a múlt héten teljesen kiégett londoni toronyházon is voltak. A kerületi tanács sürgősséggel elrendelt kiürítési utasítása 733 lakást és csaknem négyezer lakót érint a kerület öt toronyházában.

Már fél órával a szombattól érvényes életbe lépése után megsértette a tűzszünetet az ukrán hadsereg. A donyecki közlés szerint az ukrán hadsereg harckocsikkal és ágyúkkal tüzet nyitott. A tűzszünetről szerdán Minszkben állapodtak meg a szemben álló felek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×