eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin

Milyen a kormány és a nyugdíjasok viszonya?

A nyugdíjasok támogatása és az Európai Ügyészi Szervezet is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Az LMP-s Hadházy Ákos napirend előtti felszólalásában úgy vélte, hogy már az alaptörvény elfogadásával megindult a társadalombiztosítás beszántása, hisz a szociális jogok biztosítása kimaradt a dokumentumból. Ebbe a folyamatba illik az ellenzéki képviselő szerint az önálló Országos Egészségbiztosítási Pénztár, mint háttérintézmény megszüntetése.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára viszont zavarosnak nevezte az LMP álláspontját és aláhúzta, hogy az alaptörvény mindenkinek garantálja a szociális biztonságot, főleg a legrászorulóbb csoportok számára.

Korózs Lajos az MSZP részéről úgy látta, hogy idén megromlott a kormány és az idős emberek közötti viszony, hisz például már méltányossági közgyógy-ellátást sem vehetnek igénybe, a szülőtartás tervezett intézménye több család viszonyát is tönkreteheti, a 10 ezer forintos év végi támogatást pedig méltányossági alapon kellene kiosztani.

Rétvári Bence válaszában kiállt a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos támogatás mellett, majd a szocialista kormányok korábbi, a nyugdíjak csökkentését eredményező lépéseire emlékeztette az ellenzéki képviselőt.

A jobbikos Staudt Gábor úgy értelmezte a kormánypártok politikáját, hogy már nem fontos számukra a kvótanépszavazás nyomán beterjesztett alaptörvény-módosítás, emellett pedig a letelepedési kötvények kivezetését sürgette.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára terebélyes lelki vívódásnak tekintette az ellenzéki képviselő felszólalását, mivel a Jobbik korábban nem támogatta a Házban az alaptörvény-módosítás elfogadását.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a karácsony közeledtére és a keresztény ünnep üzeneteire, például a kölcsönös tiszteletre hívta fel képviselőtársai figyelmét. Rétvári Bence államtitkár maga is egyetértett a kormánypárti politikus gondolataival.

Hörcsik Richárd a Fidesz részéről a parlament Európai ügyekkel foglalkozó bizottságának tegnapi ülése nyomán egyetértett tervezett Európai Ügyészi Szervezet céljával, ám hangsúlyozta, hogy tiszteletben kell tartani a tagállami hatásköröket.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára aláhúzta, hogy a kormány az új szervezet létrehozásáról szóló tárgyalásokban figyelembe veszi a parlamenti bizottság észrevételeit, ám rámutatott, hogy jelenlegi formájában a tervezet több passzusával sem ért egyet a kabinet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×