eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Népszerű megtakarítási forma az arany - lapszemle

Kerekasztal-konzultáció a devizahiteles probléma jogi megoldása érdekében - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetnek Magyarország bécsi nagykövete nyilatkozott.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy kerekasztal-konzultációt kezdeményez Navracsics Tibor igazságügyi miniszter a devizahiteles probléma jogi megoldása érdekében. A lap információja szerint a miniszterelnök-helyettestől a jövő hét első felében történő egyeztetésre Darák Péter, a Kúria elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, valamint Székely László alapjogi biztos kapott meghívást.

A Magyar NemzetOnline azt írja, feljelentést tett kedden Horn Gyula Marcaliban lévő szobrának meggyalázása miatt az MSZP helyi szervezetének vezetője. A szocialisták helyi irodájának falán elhelyezett talapzaton álló mellszoborra hétfőre virradóan ismeretlenek "Pufajkát a pufajkásnak" felirattal egy kabátot és egy kötelet akasztottak.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Magyarország bécsi nagykövete úgy fogalmazott: "A magyar devizahitelesek problémája olyan ügy, amelyben az osztrák bankok szerepe nem túl dicső". Szalay-Bobrovniczky Vincével nemrég a lap munkatársa az osztrák fővárosban beszélgetett az osztrák támadások hátteréről, a követség válaszlépéseiről és az ausztriai magyar szervezetek közötti vitáról.

Az Index.hu szerint sok minden megtörténik egy limuzin hátsó ülésén, amiből most ízelítőt kaphatunk Myriam Meloni, az újdonsült limuzinfotós képeinek segítségével. A Nagykép összeállításban guminő, legénybúcsú, esküvő előtti utolsó pillanatok, chippendale fiú és sztriptíztáncosnő ugyanabban a környezetben.

A Népszabadság arról ír, hogy Laborc Sándor után Portik Tamás is nemet mondott a kettejük öt évvel ezelőtti találkozóinak körülményeit és esetleges következményeit vizsgáló parlamenti albizottság meghívására. A lap szerint a büntetés-végrehajtás útján Portik Tamás az előzetesből Mile Lajos albizottsági elnöknek címzett, kézzel írt levelében arról tájékoztatta a nemzetbiztonsági bizottság Portik-Laborc találkozó hátterét vizsgáló albizottság vezetőjét, hogy bár az ügyét tárgyaló bíró engedélyezte, ő nem kíván "megjelenni" a testület előtt.

Az Index.hu összeállításából megtudhatják: a vártnál jóval drágábban, 35,54 millió dollárért kelt el a Christie's aukciós ház ékszerárverésén a világ legnagyobb narancssárga gyémántja Genfben. (Ebből körülbelül harmincezer dollárt az illetékek és adók tettek ki.) A győztes licitáló tehát 7,9 milliárd forintnyi összeget fizetett a drágakőért.

A napi.hu összeállításából megtudhatják: akár évi 280 ezer forintos adókedvezményt is igénybe lehet majd venni a különféle nyugdíjbiztosításokhoz. A parlament döntése szerint januártól nem csak az önkéntes nyugdíjpénztári, illetve a nyugdíj-előtakarékossági szerződések után, hanem az üzleti biztosítóknál vezetett nyugdíjbiztosításokra is kiterjesztik a kedvezményt.

A portfolio.hu a Reuterst idézve azt írja: öt ország hitelminősítő szervezete új, globális ügynökséget indít, hogy alternatívát kínáljon a három nagy hitelminősítő céggel szemben, azok ugyanis szerintük már nem elégítik ki a globalizált világ szükségleteit. Az új ügynökség várhatóan decemberben vagy januárban indul el hivatalosan is, ami csúszást jelent a korábban november 20-ra jelzett időponthoz képest. A késést az ügynökségek összehozásának logisztikai problémája okozza.

A pénzcentrum.hu szerint az elmúlt években Magyarországon is jelentősen megnőtt az érdeklődés az arany mint befektetési, megtakarítási forma iránt. Az egyik legstabilabbnak nevezhető befektetési formát sokan fizikai arany formájában keresik: a hírportál most arra keresi a választ, mikor éri meg aranyat vásárolni, mennyire megbízható befektetési forma ez a különleges nemesfém, és mire figyeljen az, aki venni készül.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×