eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Bajai választás: bírósághoz fordul az MSZP és az Együtt-PM

A Kecskeméti Törvényszékhez fordul felülvizsgálatért az MSZP és az Együtt-PM szövetség, miután a Bács-Kiskun megyei területi választási bizottság másodfokon elutasította a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás végeredményét megkérdőjelező beadványaikat.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM szövetség politikusa csütörtökön azt mondta: minden kétséget kizáróan csalás történt a fideszes jelölt győzelmével végződő választáson.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta: remélik, hogy a törvényszék - a szavazók szállítása miatt - megsemmisíti az egyik szavazókör eredményeit.

Karácsony Gergely hozzátette, a bíróság ellenőrizheti annak a szavazóköri delegáltnak a mobilforgalmát, aki a vasárnapi voksolás közben folyamatosan sms-ezett. A vizsgálat szükségességét azzal indokolta, hogy felvetődik a választás titkosságával való visszaélés gyanúja, a szavazásban részt vevők kiléte ugyanis szigorúan védett adat, "amit nem lehet sms-ekben kiszivárogtatni".

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×