eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Itt az ideje a lakásvásárlásnak? - lapszemle

A Népszabadság a kórházak nehéz helyzetéről ír, a Portfolio pedig összeszedte a lakásvásárlás mellett és ellen szóló érveket.

Miközben a kormányzati propaganda szerint racionálisabb és takarékosabb a kórházak irányítása, egyre súlyosabb hírek érkeznek az intézmények pénzügyi válságáról - írja a Népszabadság. Hónapról hónapra nő a kifizetetlen adósságuk, hol a gyógyszerkereskedők, hol más beszállítók jelzik, hogy nem tudják tovább finanszírozni az állam helyett a gyógyítást

Nem vezethetnek félre egy sportolót, nem hülye. Azért szed valamit, mert jobban akar teljesíteni - mondja a Népszabadságnak doppingszakértő. Szerinte az élsport csak a jéghegy csúcsa.

A Magyar Nemzet szerint a gyermekek után járó adókedvezmény jelentősen növelte az átlagkereseteket

Tavaly 830 ezer szülő 144 milliárd forint adókedvezményt vett igénybe - derül ki a szociális és családügyért felelős államtitkárság Magyar Nemzethez eljuttatott kimutatásából. Idén pedig a költségvetési törvény szerint mintegy 182 milliárd forint többletjövedelemre számíthatnak a családok.

Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda kemény hangú üzenetben tette helyre Neidenbach Ákost, aki foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tett feljelentést Erőss Zsolt és Kiss Péter halála ügyében. Neidenbachnak arra a kérdésére, hogy Kollár miért nem indult el segíteni társainak az alaptáborból, Sterczer úgy felelt: ha az expedícióvezető jó erőben lévő, akklimatizálódott mászó lett volna, elképesztően gyors mászás után is csak másnap estére ért volna a 4-es táborba. Mire felér, Erőss Zsolt felesége szerint minden bizonnyal ő is odaveszik, ráadásul emberi számítás alapján addigra Kiss Péter kicsúszott volna, Erőss Zsolt pedig összefagy valahol 8000 méteres magasságban.

Idén télen a megszorítások miatt ismét kéthetes szénszünetre kényszerül a Szegedi Tudományegyetem, emiatt nem lesz sem őszi, sem tavaszi szünet az egyetemen - írja a SzegedCaféra hivatkozva az Index. A spórolásra azért van szükség, mert az egyetem idén 1,8 milliárd forinttal kap kevesebb állami támogatást, mint tavaly.

Kína tengerpartja tizennyolcezer kilométer hosszú, a tenger közelében különösen látványos a rohamos gazdasági fejlődés: modern kori népvándorlás hajtja a falusi népességet a városokba, miközben az ipar fejlődésével a környezetszennyezés is egyre nő. Ezzel egyidőben a kínaiak felfedezik maguknak a tengert. Csang Hsziao fotóin a kínai tengerpart valódi arcát ismerhetjük meg, ami egyszerre nyaraló, szeméttelep, vagy akár temető. A "kínai Balatonról" az Index közölt fotóriportot.

A hitelek kamatai egyre csak csökkennek, a lakások ára a padlón van, a különböző befektetéseinknek egyre kisebb a hozama, ebből sokaknak következhet az a nem ördögtől való gondolata, hogy itt az ideje a lakásvásárlásnak. A Portfolio összeszedte, hogy milyen érvek szólnak mellette és ellene.

Habár a mai magyar lakosság túlnyomó többségének semmilyen problémát nem jelent a biztonságos ivóvízhez való hozzáférés, a világon ez több mint egy milliárd ember számára korántsem annyira egyszerű kérdés. Az OECD felhívja a figyelmet, hogy jelenlegi vízellátási problémák súlyosbodására kell felkészülni a következő évtizedekben, így érdemes nagyobb figyelmet fordítani a vízbiztonság kérdéskörére - írja szintén a Portfolio.

A Mátrai Erőmű Zrt.-vel sikeresen zárta tárgyalásait az MVM Zrt. - írta piaci körökből származó információira hivatkozva a Napi Gazdaság. Az állami energiacég az alacsonyabb ár reményében tárgyalja újra egyes, 2008-ban kötött hosszú távú áramvásárlási szerződéseit. A lap szerint szakértők úgy vélik: a két, még tárgyalásban lévő céggel is várhatóan megegyezik az MVM a 2008-asnál alacsonyabb árszintről, sok mozgásterük legalábbis nincs az erőműveknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×