eur:
392.39
usd:
365.61
bux:
66761.63
2024. április 26. péntek Ervin

Nem fizették ki, elkezdte bontani az iskolát

Elkezdte bontani egy vállalkozó a szekszárdi Illyés Gyula Főiskolai Kar új épületszárnyát, arra hivatkozva, hogy a fővállalkozó nem fizetett ki egy 2,7 milliós összeget - adta hírül a Tolnai Népújság hírportálja.

Asztalos László vállalkozó a főiskola új épületszárnyának külső lábazati szigetelését kezdte lebontani. Álláspontja szerint 2,7 milliós pótmunkát nem akar kifizetni neki a fővállalkozó Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.

A vállalkozó nem tagadja, hogy késett az átadással, és a festés miatt is voltak minőségi kifogások. Azt azonban, hogy a pótmunka ellenértékét nem fizették ki, tűrhetetlennek nevezte.

Mezősi Csaba, a ZÁÉV Zrt. pécsi területi főmérnöke kifejtette, hogy az elvégzett munkák mennyiségét egyeztették. Fele pót-, a másik fele többletmunka volt. Utóbbit a jogszabály szerint átalánydíjas szerződés esetén nem lehet elszámolni.

A szerződés szerinti munkákra az alvállalkozó a teljesítésigazolást megkapta, annak ellenértékét számlázhatja. Ugyanakkor a munka elvégzésének a szerződéses határideje május vége volt.

Ehhez képest a vállalkozó hiba- és hiánymentesen máig nem teljesített. Számításaik szerint több lett volna a kötbér, mint a szerződésben visszalévő összeg, ezért azt ajánlották, hogy pótmunka-igényével szemben fogadja el a kötbért.

Az intézmény munkatársainak megjelenését követően a szigetelés bontásával felhagyott Asztalos László, de azt mondta, hogy szerda reggel embereivel, nagyobb sajtónyilvánosság mellett folytatja azt - olvasható a teol.hu-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×