eur:
388.66
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Vona: a Jobbik választási győzelemre készül

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint pártja győzni akar és győzni fog az áprilisi választásokon.

A Jobbik elnöke a párt március 15-i nagygyűlésén tartott beszédében hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülése esetén "mindenki és minden a helyére kerül". Vona Gábor szerint ez a többségnek igazságot, míg például a "politikus bűnözőknek" börtönt fog jelenteni.

A Bazilikától egészen Szent István tér közepéig, a Jobbik nagygyűlésének színpadáig zárt alakzatban, kettős sorfalat alkotva állt mintegy száz egyenruhás, újságírói kérdésre válaszolva magukat az Új Magyar Gárda tagjainak nevezték. A kettős sorfalat egymásnak háttal fordulva alkotó egyenruhások terepszínű nadrágot, fekete bomberdzsekit, fekete bakancsot és fekete barettsapkát viseltek. A sapkákra részint zöld, részint piros háromszögek voltak varrva, amelyet az egyenruhások - szintén újságírói kérdésre válaszolva - rangjelzésnek neveztek.

Az MSZP ne induljon el az április 11-i választásokon - fogalmazta meg a Jobbik hétfői rendezvényén követelésüket Szegedi Csanád.

A párt európai parlamenti képviselője a március 15. évfordulója alkalmából tartott nagygyűlésen kijelentette, hogy a Magyar Szocialista Párt "a halál pártja Magyarországon". Az MSZP a "kirekesztés és az erőszak pártja" is - tette hozzá -, s mint mondta, haragjuk "az MSZP-t el fogja törölni a föld színéről".

A választásokról szólva azt mondta, hogy április 11-én az elmúlt 65 évről hoznak döntést, a Jobbik számára nincs 2014 vagy 2018, 2010 van "most vagy soha, nincs több esélyünk".

A következő 27 napban sorsfordító döntést kell előkészíteni, mert Magyarország jövője dől el az áprilisi 11-i választáson - mondta a Jobbik fővárosi ünnepi rendezvényén Morvai Krisztina.

A párt európai parlamenti képviselője, államfőjelöltje az V. kerületi Szent István téren felolvasta a 12 pontot, majd ezeket egyenként végigvette, és újraértelmezte őket.

A 12 ponttal összefüggésben kitért többi között a politikusok elszámoltatására, egy úgynevezett magyar bank létrehozására, illetve Budaházy György és társai szabadon bocsátására is. Beszéde végén azt mondta: hisz abban, hogy ezeket az elképzeléseket meg tudják valósítani.Ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész beszédében elsősorban Izraelt, valamint a szerinte a történelmi egyházakon belül is terjedőben lévő "új judaizmust" támadta. A lelkipásztor úgy fogalmazott, hogy az ország eddig irányítói számára most már vége az "ingyenebédnek". "Börtönkosztot a bankárkoszton élőknek!" - mondta.

Kiss Róbert, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda főkapitánya arról beszélt, hogy 1848 pillanatnyi mámoráért meg kellett fizetni, és ma a magyarok újra rabok a saját hazájukban, és újra "idegenszívűek" döntenek a sorsukról. Õ egyébként beszédét úgy mondta el, hogy mindkét oldalán három-három, a rohamrendőrség egyenruhájára hasonlító ruhát hordó, a hátukon csendőrség feliratot viselő férfi állt.

Kiss Róbert kijelentette, hogy el kell számolni minden gaztettel, mert csak akkor jöhet el a szabadság.

A Jobbik március 15-i nagygyűlésének hallgatói - az MTI helyszínen lévő tudósítóinak megfigyelése szerint - a színpadtól az Andrássy út elejéig állva töltötték ki a Bajcsy-Zsilinszky utat. Elsősorban fiatalok voltak közöttük, akik jobbikos és árpádsávos zászlókat vittek magukkal. Kisebb csoportokban zöld katonai gyakorló egyenruhát viselő emberek is feltűntek, akiknek a zubbonyán Nemzeti Õrsereg-feliratú kitűző volt látható.

Pörzse Sándor, a párt képviselőjelöltje, a nagygyűlés műsorvezetője a rendezvény közben - meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt jelentette be, hogy ötvenezren gyűltek össze a helyszínen.

A Jobbik március 15-i nagygyűlését hallgató emberek az Andrássy út elejéig állnak, főként fiatalok, jobbikos és árpádsávos zászlóval. Kisebb csoportokban zöld katonai gyakorló egyenruhát viselő emberek álldogálnak, akiknek a zubbonyára Nemzeti Õrsereg-feliratú kitűző van kitéve. A Deák tér környékén több száz rendőr áll készenlétben - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×