Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Duna-parti ingatlanok eladásáról faggatózik a BRFK

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egymás után sétálnak be a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályára az egykori Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezető beosztású dolgozói, hogy számot adjanak a nyomozóknak néhány Duna-parti ingatlan eladásának részleteiről

A Figyelő értesülései szerint egymás után sétálnak be a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályára az egykori Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezető beosztású dolgozói, hogy számot adjanak a nyomozóknak néhány Duna-parti ingatlan eladásának részleteiről.

A gyanú szerint a szóban forgó területeket jócskán áron alul, olykor rejtélyes körülmények között értékesítették. A BRFK-nál megerősítették, hogy nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettesek ellen. A nyomozást várhatóan december végéig lezárják.

A Heti válasz szerint hiába hívja magát szakértőinek és átmenetinek a Bajnai-kabinet, ha a kormányzás időszaka alatt különféle tisztségekbe bebetonozza a hozzá közel álló embereket. A cikk írója hozzáteszi: az élelmesebb tisztviselők már Gyurcsány Ferenc ideje alatt elérték, hogy 2013-ig hivatalban - vagy legalábbis a pénzüknél - maradhassanak. Mindenesetre a lap a Bajnai-kormány bebetonozottjai közé sorolja az új tisztséggel bírók körében Akóts Klárát, Magyarország genfi állandó ENSZ-képviseletének vezetőjét, Andor László uniós biztost, Belyó Pált, a Központi Statisztikai Hivatal elnökét, Farkas Ádámot, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnökét, és Fazakas Szabolcsot, az Európai Számvevőszék magyar tagját. A következő ciklusra áthúzódó vezető megbízással rendelkező között említi az újság Bakonyi Tibort, a Fővárosi Gázművek vezérigazgatóját, ő 2012 májusáig marad a pozíciójában, és Kodela Lászlót a Magyar Közlöny ügyvezetőjét, aki 2013 áprilisáig dolgozik ebben a minőségében a szerződése szerint.

Hanganyag: Gál Ildikó