eur:
392.39
usd:
365.61
bux:
66761.63
2024. április 26. péntek Ervin

Szent-Iványi: Azt várom, hogy tiszta legyen a helyzet

Béki Gabriella és John Emese után Szent-Iványi István is visszalép az SZDSZ ügyvivői testületébe - ezt maga a politikus közölte az InfoRádióval. A szabad demokrata ügyvivő elégedett a pártvezetés új tisztújítást kezdeményező döntésével, ám új küldötteket is állítana. Szent-Iványi István nem zárta ki, hogy indul az elnöki posztért.

Megfelelőnek tartja az SZDSZ vezetésének új tisztújítást kezdeményező döntését, ezért visszatér a párt ügyvivői testületébe Szent-Iványi István, aki múlt pénteken függesztette fel üt-tagságát.

A politikus az InfoRádiónak elmondta: annak, hogy ő, valamint Béki Gabriella és John Emese is a tagság szüneteltetése mellett döntött, volt szerepe abban, hogy az ügyvivői testület újragondolta álláspontját.

Az európai parlamenti képviselő szerint jó lenne, ha a tisztújítás előtt új küldötteket állítanának, és áttekintenék a tagsági viszonyokat.

Bár a tisztújítás időpontjáról a párt országos tanácsa dönt majd, Szent-Iványi István úgy gondolja, azt legkorábban júniusban lehet megtartani.

Az SZDSZ ügyvivője a tavalyi elnökválasztás előtt Fodor Gábor javára visszalépett, most azonban azt mondta: bár komolyan még nem foglalkozik a kérdéssel, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy idén megméretteti magát.

"Azt várom, hogy tiszta helyzet teremtődjön" - jelentette ki a politikus, hozzátéve: az országos tanács ülése után dönt majd arról, hogy indul-e a posztért.

Szent-Iványi István Fodor Gáborral, John Emesével, Béki Gabriellával együtt az SZDSZ pénteki ügyvivői testületi ülésén jelentette be, hogy felfüggeszti tagságát a testületben, amíg nem születik megfelelő politikai döntés a liberális párt tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésekor történt visszaélésekkel összefüggésben.

A liberális párt országos tanácsa várhatóan április 5-én dönt a tisztújító küldöttgyűlés esetleges összehívásáról.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×