Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vandál robbanthatott New Yorkban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feltehetően nem terrorista, hanem egy vandál hajtott végre kisebb robbantást a New York-i Times Square-en. A robbantásban senki nem sérült meg, az anyagi kár sem jelentős.

A NY1 helyi televízió szerint egy házi készítésű robbanószerkezet okozott detonációt az amerikai hadsereg toborzóirodájánál, amely a tér közepén, egy járdaszigeten van. Az épület egyik ablaka betört, bejárati ajtaja megrongálódott.

A rendőrség lezárta a környéket a forgalom elől a 42. és 44. utca között, és a metró szerelvényei sem futhattak be a Times Square állomásra, amíg a rendőrség nem végzett a helyszíni szemlével.

"Úgy kezeljük az esetet, mintha vandál cselekmény történt volna" - mondta Paul Boyce, a Pentagon szóvivője.

A Times Square - New York, s egyben a világ egyik legforgalmasabb tere, amelyet üzletek, éttermek, szállodák, színházak és irodaépületek vesznek körül - a robbanás idejében, 3 óra 45-kor szerencsére jórészt kihalt volt. Egy lőszeres dobozba csomagolt kis erejű robbanószer okozott detonációt.

Egy szemtanú egy csuklyás, hátizsákos biciklistát látott a robbanás előtt, aki gyanúsan viselkedett az irodánál. Az illető eltűnt.

Michael Bloomberg polgármester közölte: azt senki nem látta, hogy a kerékpáros helyezte volna el vagy dobta volna az épületre a robbanószerkezetet. Magának a robbanásnak sem volt szemtanúja.

A kis, egyszintes toborzóiroda vastag üvegajtaja megrepedt, de belül nem keletkezett kár.

A Times Square-en történt robbantásnak esetleg köze lehet ahhoz, hogy március 19-én lesz az iraki elleni invázió ötödik évfordulója. A toborzóirodánál háborúellenes tüntetéseket szoktak rendezni.