eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Egyelőre nem nyilvános, megtérül-e a 4-es metró beruházása

Eljárásjogi hiba miatt megszüntette a bíróság azt a pert, amelyet az Index.hu újságírója indított a Fővárosi Önkormányzat ellen. Az eljárás azért indult, mert az önkormányzat nem hozta nyilvánosságra a 4-es metró költség-haszon elemzését. Az újságíró jogi képviselője az InfoRádiónak elmondta: nem hagyják annyiban az ügyet.

A bíróság arra hivatkozva szüntette meg az Index.hu által kezdeményezett pert, hogy a felperes elmulasztotta a 30 napos keresetindítási határidőt - mondta az InfoRádiónak a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet munkatársa.

Baltay Levente, az Index.hu újságírójának jogi képviselője szerint a bíróság elszámolt valamit.

Az ügyvéd elmondta: arra készülnek, hogy megfellebbezik a pert megszüntető végzést, ha azonban kiderül, hogy ők hibáztak, újra a Fővárosi Önkormányzathoz fordulnak, amennyiben azonban ott ismét megtagadják a költség-haszon elemzés kiadását, újra pert indítanak.

Az elemzés kiadását az adatvédelmi törvényre hivatkozva kéri az internetes hírportál, hiszen az közérdekű adat, ezért tartalmát bárki megismerheti - közölte Baltay Levente.

A költség-haszon elemzésből derül ki, hogy a metró 485 milliárd forintból épülő első szakasza megtérül-e a későbbiekben az adófizetőknek.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szakértőinek számítása szerint a metró árának csak 40-80 százalékát hozza vissza.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×