Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyelőre nem nyilvános, megtérül-e a 4-es metró beruházása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eljárásjogi hiba miatt megszüntette a bíróság azt a pert, amelyet az Index.hu újságírója indított a Fővárosi Önkormányzat ellen. Az eljárás azért indult, mert az önkormányzat nem hozta nyilvánosságra a 4-es metró költség-haszon elemzését. Az újságíró jogi képviselője az InfoRádiónak elmondta: nem hagyják annyiban az ügyet.

A bíróság arra hivatkozva szüntette meg az Index.hu által kezdeményezett pert, hogy a felperes elmulasztotta a 30 napos keresetindítási határidőt - mondta az InfoRádiónak a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet munkatársa.

Baltay Levente, az Index.hu újságírójának jogi képviselője szerint a bíróság elszámolt valamit.

Az ügyvéd elmondta: arra készülnek, hogy megfellebbezik a pert megszüntető végzést, ha azonban kiderül, hogy ők hibáztak, újra a Fővárosi Önkormányzathoz fordulnak, amennyiben azonban ott ismét megtagadják a költség-haszon elemzés kiadását, újra pert indítanak.

Az elemzés kiadását az adatvédelmi törvényre hivatkozva kéri az internetes hírportál, hiszen az közérdekű adat, ezért tartalmát bárki megismerheti - közölte Baltay Levente.

A költség-haszon elemzésből derül ki, hogy a metró 485 milliárd forintból épülő első szakasza megtérül-e a későbbiekben az adófizetőknek.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szakértőinek számítása szerint a metró árának csak 40-80 százalékát hozza vissza.

Hanganyag: Kálló Izabella