Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics rejtélyes kérése Sólyomtól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz frakcióvezetője arra kéri az államfőt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az adatvédelmi, illetve a jövő nemzedékek ombudsmanjának megválasztására

"Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén született döntés alapján a parlament hétfői ülésnapján kerül sor az adatvédelmi ombudsman és a jövő nemzedékek ombudsmanjának megválasztására. Az elmúlt napokban több médium is arról adott hírt, hogy a Magyar Szocialista Párt képviselői nem fogják támogatni Elnök Úr jelöltjeit" - kezdődik Navracsics Tibor Sólyom Lászlóhoz intézett levele.

A frakcióvezető közölte: "a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség továbbra is készen áll Elnök Úr javaslatának támogatására, a sajtóértesülések azonban arra utalnak, hogy az Ön által előterjesztett jelöltek nem fogják megkapni a megválasztásukhoz szükséges parlamenti többséget".

"Mindezekre tekintettel tisztelettel kérem Elnök Urat, hogy tegye meg a szükségesnek tartott lépéseket az országgyűlési biztosok sikeres megválasztása érdekében" - zárul a levél.

Navracsics Tibor Szili Katalin házelnöknek is írt levelet, amelyben a szavazás elhalasztását kéri.

Médiainformációk szerint az MSZP elnöksége azt ajánlja a szocialista frakciónak, hogy szavazzanak nemmel Péterfalvi Attilára, míg Nagy Boldizsár ügyében a lelkiismeretük szerint voksoljanak.

Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese aggályosnak nevezte Sólyom László köztársasági elnöknek azt az eljárását, hogy a pártok megkérdezése nélkül jelölt ombudsmanokat.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottsága szerdán egyhangúlag biztosította támogatásáról az adatvédelmi biztosnak jelölt Péterfalvi Attilát, illetve a jövő nemzedékek ombudsmanjának javasolt Nagy Boldizsárt.