Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Balhé a KöKin: \"A mi pénzünk nem kell\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felfüggesztette a Kőbánya-Kispest metróállomás negyven üzletének bezáratását a kispesti polgármester, mert a működési engedélyt indokló tűzvédelmi szakvélemény egy igazságügyi szakértő szerint nem megalapozott. A kereskedők azonban tartanak attól, hogy az eljárás hamarosan folytatódik.

Mindenki tudja, hogy a Kőbánya-Kispest metróvégállomás épülete megérett a rekonstrukcióra, bár az utóbbi években jó néhány kiskereskedő igyekezett a helyzetet enyhíteni: saját költségükön felújíttatták üzleteiket, ezt azonban nem vette figyelembe se az önkormányzat, se a BKV - mondta az InfoRádiónak az egyik érintett bolt tulajdonosa.

"Nem akartak bennünket tényezőként elfogadni. Itt nagyon komoly multiérdekek vannak a háttérben, sajnos, és ezek az érdekek minden itt iparűzési adót fizető kereskedő érdekeit felülmúlják" - jelentette ki Talpassy Margó.

A bolttulajdonos hozzátette: a terület rehabilitációját az R-co Ingatlanforgalmazó Zrt. végzi majd, a hírek szerint egy bevásárlóközpont is épül majd ide, a beruházó képviselőivel azonban mindeddig nem tudtak beszélni az érintett kereskedők.

Talpassy Margó elmondta: az üzletek nagy részének határozott időre szóló bérleti szerződése van, ezért ezeket csak kártalanítás után vagy cserehelyiség felajánlásával lehetne eltávolítani.

A kereskedő szerint ezért "jött valakinek ez az ötlete, hogy műszaki, tűzrendészeti okokra való hivatkozással" 90 napra felfüggessze az üzletek működési engedélyét, holott az egyes boltoknak érvényes tűzrendészeti engedélye van.

Korábban a kereskedők azt is jelezték a BKV-nak, hogy partnerek lennének az épület felújításában, abban az esetben, ha üzleteik tovább működhetnének, ez a javaslat azonban "nem talált meghallgatásra".

"Úgy néz ki, hogy a mi pénzünk nem kell, a mi együttműködésünk nem kell. A másé kell, a multié" - mondta Talpassy Margó.

Hanganyag: Tenczer Gábor