eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az ideihez hasonló mértékű BKV-tarifaemelés lehet jövőre is

A távirati irodának nyilatkozó fővárosi koalíciós politikusok legfeljebb 13 százalékos BKV-jegyáremelést támogatnak. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a BKV-nál estig dolgoztak a tarifaemelés különböző változatain és a menetrend átalakításán.

Hagyó Miklós a távirati irodának azt mondta: az elképzelések között szerepel a nagycsaládosoknak nyújtandó kedvezmény, az év közben vásárolt éves bérlet 365 napos érvényessége és az sms-jellegű jegyvásárlás, valamint az is, hogy éjszaka drágább jeggyel lehetne utazni a tömegközlekedési eszközökön.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke a távirati irodának azt mondta: még nem kapták meg a tarifaemelési, illetve menetrend-módosítási javaslatokat.

A szabaddemokrata politikus hangsúlyozta: a tarifaemeléseknél figyelemmel lesznek az emberek teherbíró képességére is.

Az InfoRádió korábbi értesülése szerint a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó, úgynevezett paraméterkönyv tervének változattai között van olyan is, amelyik mintegy 40 buszvonal megszüntetését javasolja.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×