Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Amerikai tudósok szerint 25 éven belül megállapítható, melyik gén felelős a szem- és hajszínért, vagy azért, mennyire vagyunk ellenállók a betegségekkel szemben. Ezek a felfedezések azonban súlyos etikai kérdéseket vetnek majd fel: a gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek, a szegényeké pedig hétköznapiak.

A Népszabadság szerint a Westend bevásárlóközponttól északra, a Ferdinánd híd és a Dózsa György út között fekvő terület a legesélyesebb az új kormányzati negyed helyszíneként. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság kedden dönt arról, melyik területet tartja a legalkalmasabbnak. A lap úgy tudja: a Déli pályaudvar és környezetével, valamint a Lágymányosi hídtól délre fekvő pesti Duna-parttal szemben a Nyugati pályaudvar környéke pályázik a legnagyobb eséllyel.

A Magyar Nemzet arról ad hírt, hogy senki nem képviseli Budát, illetve egyetlen jobboldali kerületi polgármester sem vehet részt a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács munkájában, miután a minapi választói gyűlésen kizárólag a koalíció politikusait delegálták a testületekbe. Emlékezetes, hogy Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter korábban azt ígérte: az önkormányzati választásokon hiába győzött országosan a Fidesz, "nem ők fogják osztani az uniós pénzeket".

A Világgazdaság értesülése szerint olyan jogszabálytervezet előkészítése folyik, amely kizárólagos, védett munkaerőpiacot teremtene a hátrányos helyzetűek számára. A munka világát érintő változások minősége korántsem mellékes, mivel ezek a tényezők a gazdasági és az életkörülményekre gyakorolt hatásukon túl a dolgozók elégedettségét is befolyásolják.

A Napi Gazdaság egy felmérésre hivatkozva azt állítja, hogy a vállalatok háromnegyede nem tervezi a dolgozók kompenzálását az emelkedő bérterhek miatt, mondván, az adócsökkentés idején sem csökkentették a fizetést. Ahol mégis kompenzációra készülnek, ott többnyire átlagosan 7,5 százalékos béremelés várható.

Az Indexen olvasható, hogy amerikai tudósok szerint 25 éven belül megállapítható, melyik gén felelős a szem- és hajszínért, vagy azért, mennyire vagyunk ellenállók a betegségekkel szemben. Ezek a felfedezések azonban súlyos etikai kérdéseket vetnek majd fel. Elméletileg még az is lehetséges ugyanis, hogy a tudomány képes lesz a betegségekre teljesen rezisztens gyermekeket "előállítani". A gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek, a szegényeké pedig hétköznapiak.

A Pénzcentrum.hu cikksorozatának e havi száma közli, kinek, mikor és milyen kötelezettségei vannak az állammal szemben. A portál tájékoztat azokról a dátumokról és eseményekről, amelyekre érdemes odafigyelni, ha nem akarunk bírságot és pótlékot átutalni az APEH számlájára.