eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin

A gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek

Amerikai tudósok szerint 25 éven belül megállapítható, melyik gén felelős a szem- és hajszínért, vagy azért, mennyire vagyunk ellenállók a betegségekkel szemben. Ezek a felfedezések azonban súlyos etikai kérdéseket vetnek majd fel: a gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek, a szegényeké pedig hétköznapiak.

A Népszabadság szerint a Westend bevásárlóközponttól északra, a Ferdinánd híd és a Dózsa György út között fekvő terület a legesélyesebb az új kormányzati negyed helyszíneként. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság kedden dönt arról, melyik területet tartja a legalkalmasabbnak. A lap úgy tudja: a Déli pályaudvar és környezetével, valamint a Lágymányosi hídtól délre fekvő pesti Duna-parttal szemben a Nyugati pályaudvar környéke pályázik a legnagyobb eséllyel.

A Magyar Nemzet arról ad hírt, hogy senki nem képviseli Budát, illetve egyetlen jobboldali kerületi polgármester sem vehet részt a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács munkájában, miután a minapi választói gyűlésen kizárólag a koalíció politikusait delegálták a testületekbe. Emlékezetes, hogy Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter korábban azt ígérte: az önkormányzati választásokon hiába győzött országosan a Fidesz, "nem ők fogják osztani az uniós pénzeket".

A Világgazdaság értesülése szerint olyan jogszabálytervezet előkészítése folyik, amely kizárólagos, védett munkaerőpiacot teremtene a hátrányos helyzetűek számára. A munka világát érintő változások minősége korántsem mellékes, mivel ezek a tényezők a gazdasági és az életkörülményekre gyakorolt hatásukon túl a dolgozók elégedettségét is befolyásolják.

A Napi Gazdaság egy felmérésre hivatkozva azt állítja, hogy a vállalatok háromnegyede nem tervezi a dolgozók kompenzálását az emelkedő bérterhek miatt, mondván, az adócsökkentés idején sem csökkentették a fizetést. Ahol mégis kompenzációra készülnek, ott többnyire átlagosan 7,5 százalékos béremelés várható.

Az Indexen olvasható, hogy amerikai tudósok szerint 25 éven belül megállapítható, melyik gén felelős a szem- és hajszínért, vagy azért, mennyire vagyunk ellenállók a betegségekkel szemben. Ezek a felfedezések azonban súlyos etikai kérdéseket vetnek majd fel. Elméletileg még az is lehetséges ugyanis, hogy a tudomány képes lesz a betegségekre teljesen rezisztens gyermekeket "előállítani". A gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek, a szegényeké pedig hétköznapiak.

A Pénzcentrum.hu cikksorozatának e havi száma közli, kinek, mikor és milyen kötelezettségei vannak az állammal szemben. A portál tájékoztat azokról a dátumokról és eseményekről, amelyekre érdemes odafigyelni, ha nem akarunk bírságot és pótlékot átutalni az APEH számlájára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×