eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

APEH-akció indul az evások ellen

A kormány nem változtat a 2.350 milliárd forintos takarékossági csomagján az Országos Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésére. A szakszervezetek egyelőre nem kapták meg a kabinet terveit megalapozó háttértanulmányokat.

A Népszabadság szerint a szakszervezetek egyelőre nem tudják, hogy a kormány mire alapozta számításait. Az MSZOSZ ennek ellenére a csütörtöki egyeztetésen arányosabb közteherviselésre tesz javaslatot. A többi mellett arra, hogy a munkaadók és a munkavállalók osztozzanak a munkavállalói járulék terheiben.

A lap arról is beszámol, hogy a pesti belső kerületeket barna gyűrűként körülvevő volt ipari zónában a funkciójukat vesztett régi gyárépületek mára eltűntek vagy kísértettanyákká váltak, esetleg más funkcióval vegetálnak. Néhány azonban megújult. Ezeket főleg üzletközpontként, irodaházként, kulturális központként használják, és lassan megjelennek az úgynevezett loftlakások is.

A Magyar Nemzet írása szerint olyannyira szűkösek lettek az országos közúthálózat fenntartására szánt források, hogy szakmai szinten felvetődött egyes mellékutak visszaminősítése. Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a harmad- vagy negyedrangú utakra az eddiginél is kevesebbet fordítana fenntartásra és üzemeltetésre a Magyar Közútkezelő Kht.

A lapban arról is olvashatunk, hogy értékesítik a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Üllői úti ingatlanjainak egy részét és a Rendőrtiszti Főiskola milliárdos értékű központi épületét egy nem hivatalos kormányzati koncepció szerint. Az ingatlanok úgy szabadulnának fel, hogy összevonnák a katonai egyetemet a rendőrtiszteket képző felsőoktatási intézménnyel, és egy központi védelmi universitast hoznának létre.

Az index.hu arról számol be, hogy a pártfinanszírozás kapcsán szankcionálnák, ha jogellenesen kapott összegek kerülnének a pártok kasszájába. A büntetés nemcsak a pártot, hanem annak vezetőit is érintené, a vezetőknek a párt által jogellenesen szerzett összeg tíz százalékát kéne megfizetniük. Ellenőriznék azokat a pénzeket is, amelyeket a pártalapítvány kap.

A Világgazdaság információi szerint a vagyonosodási vizsgálatok elsődleges célpontjai az evások lesznek. Az egyszerűsített vállalkozói adót választók már novembertől számíthatnak a revizorok megjelenésére. Könnyen megeshet, hogy az evakulcs október 1-jei, 15-ről 25 százalékra emelése alkotmányellenes. Ezt erősíti, hogy egyéves bevallású adóról van szó, annak év közben történő, az adózó hátrányára való módosítása a jogbiztonság sérelme miatt ütközhet az alaptörvénybe.

A Napi Gazdaság szerint a labdarúgó-világbajnokság várhatóan további lendületet ad a német gazdaságnak, miután az iparvállalatok profitálni fognak az infrastrukturális kiadások megugrásával. Az út- és vasútépítésre költött 3,6 milliárd euró hatása a gazdaságra még évekig érződni fog.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×