Inforádió

Meghallgatom Élő adás

APEH-akció indul az evások ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány nem változtat a 2.350 milliárd forintos takarékossági csomagján az Országos Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésére. A szakszervezetek egyelőre nem kapták meg a kabinet terveit megalapozó háttértanulmányokat.

A Népszabadság szerint a szakszervezetek egyelőre nem tudják, hogy a kormány mire alapozta számításait. Az MSZOSZ ennek ellenére a csütörtöki egyeztetésen arányosabb közteherviselésre tesz javaslatot. A többi mellett arra, hogy a munkaadók és a munkavállalók osztozzanak a munkavállalói járulék terheiben.

A lap arról is beszámol, hogy a pesti belső kerületeket barna gyűrűként körülvevő volt ipari zónában a funkciójukat vesztett régi gyárépületek mára eltűntek vagy kísértettanyákká váltak, esetleg más funkcióval vegetálnak. Néhány azonban megújult. Ezeket főleg üzletközpontként, irodaházként, kulturális központként használják, és lassan megjelennek az úgynevezett loftlakások is.

A Magyar Nemzet írása szerint olyannyira szűkösek lettek az országos közúthálózat fenntartására szánt források, hogy szakmai szinten felvetődött egyes mellékutak visszaminősítése. Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a harmad- vagy negyedrangú utakra az eddiginél is kevesebbet fordítana fenntartásra és üzemeltetésre a Magyar Közútkezelő Kht.

A lapban arról is olvashatunk, hogy értékesítik a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Üllői úti ingatlanjainak egy részét és a Rendőrtiszti Főiskola milliárdos értékű központi épületét egy nem hivatalos kormányzati koncepció szerint. Az ingatlanok úgy szabadulnának fel, hogy összevonnák a katonai egyetemet a rendőrtiszteket képző felsőoktatási intézménnyel, és egy központi védelmi universitast hoznának létre.

Az index.hu arról számol be, hogy a pártfinanszírozás kapcsán szankcionálnák, ha jogellenesen kapott összegek kerülnének a pártok kasszájába. A büntetés nemcsak a pártot, hanem annak vezetőit is érintené, a vezetőknek a párt által jogellenesen szerzett összeg tíz százalékát kéne megfizetniük. Ellenőriznék azokat a pénzeket is, amelyeket a pártalapítvány kap.

A Világgazdaság információi szerint a vagyonosodási vizsgálatok elsődleges célpontjai az evások lesznek. Az egyszerűsített vállalkozói adót választók már novembertől számíthatnak a revizorok megjelenésére. Könnyen megeshet, hogy az evakulcs október 1-jei, 15-ről 25 százalékra emelése alkotmányellenes. Ezt erősíti, hogy egyéves bevallású adóról van szó, annak év közben történő, az adózó hátrányára való módosítása a jogbiztonság sérelme miatt ütközhet az alaptörvénybe.

A Napi Gazdaság szerint a labdarúgó-világbajnokság várhatóan további lendületet ad a német gazdaságnak, miután az iparvállalatok profitálni fognak az infrastrukturális kiadások megugrásával. Az út- és vasútépítésre költött 3,6 milliárd euró hatása a gazdaságra még évekig érződni fog.