Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: megszorítás helyett válságkezelés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz elnöke szerint egy baloldali kormány megszorítást, míg egy polgári kabinet a gazdasági növekedést szolgáló, a kis-, és közepes vállalkozásokat támogató válságkezelést hajtana végre.

Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: a baloldal válságkezelésként mindig megszorításokat alkalmaz, visszafogja a költségvetési kiadásokat és általában elhanyagolja a magyar kis- és közepes vállalkozásokra épülő növekedés lehetőségét.

"Mi kinövekedni akarunk a válságból. Mi nem hisszük azt, hogy le tudjuk vágni a kezünket és a lábunkat is, hogy utána munkaképes emberek maradjunk" - közölte.

A Fidesz elnöke elmondta: pártja azt javasolja, hogy a gazdasági növekedés még működésbe hozható belső tartalékaival orvosolják a válságot. Hozzátette: ezt szolgálja a Széchenyi-terv.

"Ez két különböző gondolkodásmód, éppen ezt mondom az embereknek" - jelentette ki Orbán Viktor.

A politikus úgy vélekedett, hogy ha a mai kormány kezelné a válságot a jövőben, akkor tömeges elbocsátások lennének, meggyengülne a forint és "elszabadulnának" az árak.

Bezárnák a kisiskolákat és a vidéket tovább szorongatnák - mondta a Fidesz elnöke.

A Fidesz elnöke az InfoRádiónak adott interjújában elismerte, hogy pártja korábbi miniszterelnökhelyettes-jelöltjének a kampányban tett kijelentései nem tettek jót.

Mikola István végzi a dolgát, járja az országot. Kiváló felkészültségű egészségügyi szakember, aki képes arra, hogy az ágazatot rendbe hozza - mondta Orbán Viktor.

"Mikola István szigorú ember, időnként olyan véleményeket is megfogalmaz, amelyek egyáltalán nem találkoznak a társadalom többségének véleményével" - tette hozzá.

Emlékeztet arra a szülőre, akinek fiatal gyermekei vannak, és (...) szigorúan, időnként igazságtalanul és kevés megértéssel fordul feléjük - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor elismerte, hogy Mikola István egyes megjegyzéseivel nem tett jót a Fidesznek, de hozzátette: "a választási kampány nem azonos a ravaszkodással, mindenki önmagát adja".

A politikus kijelentette: a Fideszen kívül senki nem tud felmutatni Mikola Istvánhoz hasonlóan elszánt és kemény embert, aki képes lenne a magyar egészségügyet rendbe tenni.

"Ezt az erényét nem kellene kétségbe vonni, minden, (...) a mai politika szempontjából hátrányos tulajdonságával egyetemben" - mondta Orbán Viktor.