Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Belső ellenállás az MDF-ben: visszalépések, felszólítás, kilépés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár az MDF országos elnöksége megerősítette korábbi döntését, amely szerint nem javasolja jelöltjeinek a visszalépést a második fordulóban, a tagság és a szimpatizánsok egy része nem ért egyet maradéktalanul a vezetés döntésével. Már több képviselőjelölt is úgy határozott: nem indul a második fordulóban.
Visszalépések

Dominkó Sándor, az MDF orosházi-, és Varga Zsolt, a siófoki jelöltje jelezte, hogy visszalép a fideszes jelölt javára.

Kelemen Csaba, az egri körzet - második fordulóba be nem jutott - MDF-es jelöltje Demeter Ervin, a Fidesz egri jelöltjének támogatására szólította fel a választókat.

Nógrád megyében Kenessey Miklós az MDF balassagyarmati, párton kívüli jelöltje lépett vissza a Fidesz képviselőjelöltjének javára.

Eötvös Mihály, az MDF Nógrád megyei elnöke a visszalépésre úgy reagált: mélységesen erkölcstelennek tartja jelöltjük eljárását.

A politikus hozzátette: levonják a konzekvenciát, Kenessey Miklós még egyszer nem kap lehetőséget az MDF színeiben.

Nem indul a parlamenti választások második fordulójában az MDF szegedi jelöltje sem. Ványai Éva kijelentette: visszalépése nem tárgyalás, vagy egyeztetés eredménye, az egyoldalú és feltétel nélküli.

Kaposvár: tárgyalást!

Az MDF kaposvári szervezete tárgyalásra szólította fel a párt vezetését.

Csordás Endre városi elnök közleményében azt írja: "a szervezet egységes álláspontja az, hogy a Magyar Demokrata Fórum eredményes tárgyalásokat kell, hogy folytasson a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséggel. Magyarország sorsa, nemzetünk jövője múlik ezen".

A közlemény hangsúlyozta: az MDF-nek el kell kerülnie még a látszatát is annak, hogy kormányzati hatalomba segíti a szocialistákat és a liberálisokat.

Távozik egy alapító

Szomolányi István, az MDF balatonlellei szervezetének elnöke lemondott országos választmányi elnökségi tagságáról, valamint megválik 18 éves párttagságától.

Szomolányi István nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy az utóbbi időben történt elnöki, alelnöki, frakcióvezetői megnyilatkozások, intézkedések, kizárások miatt a tagság "teljesen erodálódott".

A politikus közleményében azt írta: "egy választásnak akkor van vége, ha kihirdetik a végeredményt, cserbenhagyni szövetségesünket árulás, az árulók "jutalma" pedig a megvetés".

Hozzátette: erre a lépésre sem a pártra szavazó választók, sem a tagság nem hatalmazott fel senkit.

"Utolsó elnöki tevékenységemben felszólítottam az MDF-re szavazókat és a tagokat, hogy a második fordulóban támogassák az állva maradt, győzelemre esélyes jobboldali fideszes képviselőjelöltet".

"Legyen példám intő figyelmeztetés, hova lehet jutni, ha a választott vezetők nem veszik figyelembe a szimpatizánsaink és tagságunk véleményét" - írta az alapszervezet volt elnöke.