eur:
393.35
usd:
367.97
bux:
65878.92
2024. április 24. szerda György

Álarcosok elfogták Szaakasvilit

Miheil Szaakasvilit, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori georgiai elnököt a tsn.ua ukrán hírportál értesülései szerint hétfő délután egy charterjárattal Kijevből Lengyelországba vitték.

"Nem kitoloncolás, hanem visszafogadás történt, a törvénysértő személy visszaszállítása abba az országba, ahonnan illegálisan érkezett Ukrajnába" - idézett a hírportál egy meg nem nevezett illetékest.

Jurij Birjukov, az ukrán elnök tanácsadója, a védelmi miniszter munkatársa Facebook-oldalán megerősítette, hogy Szaakasvili már "elrepült" az országból - írta az Interfax-Ukraina ukrán hírügynökség, amely hivatalos forrásból nem tudta sem megerősíteni, sem megcáfolni az értesülést.

A Petro Porosenko ukrán elnököt korrupcióval vádoló politikust hétfőn az általa alapított Új Erők Mozgalma párt kijevi irodája melletti étteremben álarcos férfiak elfogták, majd egy kisteherautóval elszállították.

A politikus ellen az ukrán főügyészség tavaly indított eljárást, mert azzal gyanúsítja, hogy erőszakos hatalomátvételre készült a 2014-ben megbuktatott Moszkva-barát ukrán vezetéssel együttműködve. Miheil Sza-akasvilit 2015-ben Petro Porosenko ukrán elnök Odessza megye kormányzójává nevezte ki, de miután megromlott a viszonyuk, tavaly megfosztotta őt ukrán állampolgárságától. A volt grúz elnök szeptemberben visszatért Ukrajnába, ahol ellenzéki pártot alapított és több demonstrációt szervezett a kijevi vezetés ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×