eur:
386.4
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Judge gavel in background lawyer signs documents. Judge profession concept
Nyitókép: megaflopp/Getty Images

Súlyosabb büntetések kiszabását kezdeményezi az ügyészség a Fenyő-ügyben

A Fővárosi Fellebviteli Főügyészszég benyújtotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának a Fenyő-gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítélet elleni fellebbezését.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta - derül ki az ügyészségi közleményből.

Mint ismert, a Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat Gyárfás Tamással, valamint Portik Tamással szemben az ismert médiavállalkozó, Fenyő János megölése miatt folytatott büntetőügyben.

Az ítéleti szerint Gyárfásnak elmérgesedett a viszonya a konkurens médiavállalkozó sértettel, ezért elhatározta, hogy megöleti. Ennek érdekében megállapodott Portik Tamással, akinek a felbujtására egy szlovák állampolgárságú férfi Budapesten, 1998. február 11-én a gépkocsijában várakozó sértettet lelőtte.

A Fővárosi Törvényszék 2024. február 8. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével Gyárfás Tamást bűnösnek mondta ki bűnsegédként, míg a többszörösen büntetett Portik Tamást felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság a médiavállalkozót 7 év szabadságvesztésre, társát életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy 20 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész Gyárfás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosításáért fellebbezett. Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.

Gyárfás és védője felmentésért, míg Portik és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Az elsőfokú ítélet kihirdetése után a törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott mostani indítványával az ügyészi fellebbezést mindkét elkövetőnél fenntartotta, egyben indítványozta Gyárfás Tamás letartóztatásának elrendelését az ítélőtábla ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×