eur:
387.74
usd:
357.16
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Borkai Zsolt nem hajlandó visszalépni a fideszes győri polgármester javára

A visszatérő politikus nem tart attól, hogy a Fidesztől esetleg elvett szavazatokkal az ellenzéket segíti.

Győr egykori első embere újraindul a posztért a júniusi önkormányzati választáson. Borkai Zsolt az ATV Híradónak adott interjúban arról beszélt, hogy az önkormányzati választáson már az újonnan felépített szervezet, a Közösen a jövőnkért Egyesület keretein belül indul, és nem az esélyekkel és a közvélemény-kutatásokkal foglalkozik, mert az csak elviszi az energiát.

„Ha az ember egykori sportolóként egy versenyben el akar indulni, mindenképpen az a célja, hogy nyerjen” – mondta az olimpiai bajnok tornász, aki adriai szexvideós botránya után, 2019-ben mondott le a polgármesteri posztról, nem sokkal az után, hogy újraválasztották.

A Fideszből kilépett az expolgármester, de azt mondta, „azt a 13 évet, amit a Fidesszel együtt eltöltöttem, nem tudom elfelejteni”, és attól, mert már a maga útját járja, a világnézete nem változott meg. „Én nem a Fidesz ellensége vagyok, hanem a győriek pártján akarok lenni” – jelentette ki.

Nem tart attól, hogy a Fidesztől esetleg elvett szavazatokkal az ellenzéket segíti, „én nem játszok át semmit, hanem a győriekért szeretnék tenni, és ezért is indulok el”. Utódjával, Dézsi Csaba Andrással régen beszélt, szerintem nem is örül a polgármester a versenyhelyzetnek, de kijelentette, teljesen elképzelhetetlen, hogy visszalépjen a javára.

„A visszalépés nem sportolói gondolkodásra vallana. Biztosan nem fogok visszalépni a javára, nemcsak az ő javára nem, de senkiére sem” – mondta Borkai Zsolt.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×