eur:
394.33
usd:
370.09
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Unsplash.com

Őrült hibára derült fény az Outlookban

Egyetlen karakter képes volt hatalmas galibát okozni.

Óriási biztonsági rés tátongott az Outlook levelezőrendszerben már évtizedek óta – a kihasználásával egészen könnyen lehetett behatolni a programot használó szervezetek infrastruktúrájába, méghozzá felhasználói beavatkozás nélkül.

A hibát felfedező Haifei Li, a Check Point kiberbiztonsági vállalat kutatója szerint a sebezhetőség felett évtizedeken keresztül átsiklottak a Microsoftnál, így nem is lett javítva – írja a Windows Reportra hivatkozva a hvg.hu.

A biztonsági rést sikeresen kihasználó támadó magas jogosultságokat szerezhetett, beleértve az olvasási, írási és törlési funkciókat. A rendszer kijátszásához egyetlen levélre volt szükség, benne egy hivatkozással, ami a támadó által irányított szerveren lévő fájlra mutatott. A trükk rém egyszerű volt: a fájlkiterjesztés után el kellett rejteni egy felkiáltójelet a hivatkozásban, így az Outlook simán beengedte a támadót.

A jó hír, hogy a hibát a Microsoft javította, mindössze két nappal azután, hogy validálni tudták a létezését.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×