eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Sokszínű Vidék

Bemutatjuk a Föld talán legszégyenlősebb állatát

Egy kameracsapda-rendszer elképesztő mennyiségű új ismerettel látta el az állatvilág kutatóit.

Az afrikai Togo Fazai-Malfakassa Nemzeti Parkjában egy kameracsapda felvételein egy sosem látható állat tűnt fel, 9007 napnyi felvételt kellett átnézni ahhoz, hogy belebotoljanak az illetékesek.

A Treehuggerre hivatkozva a Sokszínű Vidéken az olvasható, hogy "kamerák elé állt" a világ egyik legrejtőzködőbb emlőse, a Walter-bóbitásantilop, talán először az életben.

A szemérmességnek persze megvan az oka: kicsi a mérete, zsákmányállatnak számít, el kell bújni a ragadozók elől. Ráadásul csak ezen az igen elhagyatott helyen él.

A Walter-bóbitásantilop létezéséről 2010-ig nem is tudott senki, nevét pedig Walter N. Verheyen kutatóról kapta az afrikai emlősökkel kapcsolatos munkája elismeréseként.

Az antilop teste legelőször egy húspiacon került elő, de mivel élő példánnyal nem találkoztak, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján adathiányosként szerepel a faj.

A most elemzett felvételeken egyébként még látni 31 másik azonosított fajt is, földimalacot és egy eddig ismeretlen mongúzfélét is.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×