eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Egyre távolabb a mélyponttól a forint

A délelőtt folyamán egyre optimistábbak a befektetők, erősödött a forint árfolyama. Sokak szerint Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére várnak a piacok.

Lassan 363-hoz közelít az euró jegyzése, ezzel már majdnem egy százalékos erősödésben van a forint péntek estéhez képest - írta délelőtti körképében a Portfolio. A régiós versenytárs valuták is komoly erősödést mutatnak a javuló piaci hangulatban.

Hétfő reggel még enyhébb volt az erősödés, mindössze 0,7 százalékos a pénteki záróárhoz képest. A hétvégén a gazdasági mentőcsomag részleteiről megjelent részletek azonban úgy tűnik kedvezően alakították a befektetői hangulatot. Utóbbihoz persze minden bizonnyal hozzájárult Ursula von der Leyen, és két további uniós biztos hétvégi pozitív üzenete is a várható uniós mentőcsomag nagyságával kapcsolatban.

A várakozásokat fokozhatja, hogy várhatóan ma beszél majd Orbán Viktor miniszterelnök a további konkrétumokról, holnap pedig az MNB is további lépéseket jelenthet be. Egyelőre ezekre várnak a befektetők, így a mai és holnapi bejelentések a forint árfolyamára is hatással lehetnek. A dollárral szemben 336,38-nál kezdte a napot a forint, míg az angol font 412,88 forintba került.

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is érezhető erősödéssel kezdte a napot, de a forint így is felülteljesítő. A lengyel deviza 0,3%-ot javított az euróval szemben, a korona pedig bő fél százalékot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékot veszített.

Az euró-dollár árfolyamban lassan érlelődik az újabb fordulat, az utóbbi napokban 1,08-ig szárnyalt a dollár, most viszont ott megtorpant, egyelőre minimális korrekciót látni hétfő reggel a portál értékelése szerint. Közben a japán jen 0,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig stagnált.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×