eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy Viktor kapus a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának 1. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Nagy Viktor: nincs hiányérzetem, mert győztesként tudtam befejezni

Hazatértek a magyar olimpikonok Tokióból, a legjobbakat hétfő este a BOK Sportcsarnokban köszönthették a szurkolók. Az egyik legtöbb autogramot és képet attól a Nagy Viktortól kérték a rajongók, aki vasárnap parádésan védett az olimpiai vízilabdatorna magyar–spanyol bronzmeccsén.

Érzelmileg nagyon dús, sűrű volt az elmúlt időszak, az elmúlt pár nap, hónap és év, ami még "feldolgozás alatt van" – fogalmazott az InfoRádiónak Nagy Viktor. Nagyon hálás a sorsnak, hogy megadatott mindaz, amit a pályafutása során átélhetett, hogy milyen játékosokkal játszhatott együtt, és hogy milyen eredményeket érhetett el. Úgy érzi, a tokiói olimpiával pedig méltón tud búcsúzni a vízilabdától. „Hiába csak az olimpiai arany hiányzott, nincs hiányérzetem, mert győztesként tudtam hazajönni és befejezni a pályafutásomat.” Az is büszkeséggel töltötte el, hogy a pódiumon állhatott a BOK Sportcsarnokban, megannyi bajnok között.

Mint elárulta, azt, hogy a spanyolok elleni bronzmérkőzésen mintegy 17 percig nem kapott gólt, tehát több mint egy félidőn keresztül, csak a mérkőzés után tudta meg, a medencében észre sem vette - de nagyon nagy bravúrnak éli meg. „Ahogyan azt is, hogy egy ilyen bíráskodás mellett sikerült nyernünk, hiszen tíz fórral többet kapott a spanyol csapat – ha valaki egy kicsit is közel van a vízilabdához, tudja, bizonyos meccseken összesen alig van ennyi emberelőny.” Mindenesetre a mérkőzés előtt maga sem gondolta volna, hogy ilyen erő lesz bennük, épp ellenkezőleg, nagyon mélyen lévőnek érezte a csapatot, ám

3-4 órán belül nagy energia szabadult föl azáltal, hogy mindenki elmondta, hogy mit érez, mi van benne, ami a meccsen robbant

– fogalmazott. „Így nem kaptunk gólt a második félidőben, így lőttünk annyit gólt, amennyit lőttünk, és így nyertük meg a bronzmeccset.”

Nagy Viktor az InfoRádió érdeklődésére közölte azt is, hogy a profi pályafutását követően a két cégére kíván fókuszálni, amiket ugyan évek óta építget, a sport mellett azonban ez nagyon megterhelő feladat volt. Kiemelte továbbá, hogy az eddigi élete során a családjának kellett hozzá alkalmazkodnia, most viszont végre ő fog tudni hozzájuk. Tehát nagyon sok minden megváltozik majd az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus életében, úgymond új fejezetet nyit, de úgy érzi, mindennek most érkezett el az ideje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×