eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Märcz Tamás szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: reggel már csillogtak a szemek

A lehetőséget meg kell ragadni - ez volt a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának üzenete a bronzmeccs előtt. A csapat pedig legyőzte a spanyolokat.

A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a tokiói olimpián, miután 9-5-re győzte le a spanyolokat. A magyar csapat a második félidőben nem kapott gólt, a kapus Nagy Viktor bravúrok sorozatát mutatta be utolsó találkozóján.

Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, hogy mi volt a legfontosabb a görögök ellen elveszített elődöntő után.

„Fel kellett rázni a játékosokat, gyorsan túl kellett lépni az elődöntőn. Nagy dolog volt, hogy megléptük a négybe jutást, de utána fájó volt a görögöktől kikapni, hiszen bármikor aláírtuk volna, hogy velük játsszuk az elődöntőt, de ezúttal jobban játszottak, mi pedig nem voltunk elég élesek. Ezek után összeraktuk magunkat, nyomatékosítottuk, hogy mit akarunk elérni, mik a motivációs erők, akár Nagy Viktor utolsó meccse. Én azt mondtam, nem biztos, hogy lesz még lehetőség érmeket szerezni vagy olimpián járni, a lehetőséggel élni kell, azt meg kell ragadni.

Most pedig örömmel, boldogsággal, győzelemmel és jövőképpel megyünk haza”

– fejtette ki.

A spanyolok elleni utolsó három meccs döntetlenre végződött, és a riválist Tokióban csak a szerbek állították meg az elődöntőben, a hajrában fordítva.

„Egy ilyen spanyol csapattól tartani kell. Sőt, félni sem baj, mert az olyan reakciókat hozhat, ami extra erőket mozgósíthat a játékosokban. Kicsit próbáltam ezt a reakciót kihozni belőlük. A csapat is mindent megtett minden formában, hogy felálljon az elődöntő után. Ma reggel azt láttam, hogy a szemek elkezdtek csillogni és hittel teliek voltak.”

Úgy vélekedett, a spanyolok elfáradtak a végére, és esetleg megremeghettek a lehetőségtől, míg a magyar válogatott jobban reagált.

„Jöttek a blokkok, Viktor védései, és ott volt a hit, a méreg, a bosszúság, ahogy felhúzták a játékosok magukat. Sokkal több kiállítást kellett kivédekezni, de erre is tudtunk reagálni.”

A kapitány elismerte, hogy kicsit elérzékenyült a meccs végén.

„Fontos volt, hogy bronzérmesként mehetünk haza.

Remélem, hogy lesz lehetőség ennél csillogóbb éremért is játszani, ehhez megvan a potenciál a csapatban.”

Úgy érzi, öt év munkáját sikerült megkoronázni egy éremmel.

„Ez a bronz példát és elvárást is ad a jövő fiataljainak, akik ott várnak a küszöbön és beépítésre kerülhetnek. Van most is olyan játékos a keretben, aki tovább tudja vinni ezt a vonalat és lendületet. Jó példával szolgálhat az érem arra is, hogy mi az az ív, amit hozni kell egy ilyen tornán, hogy oda lehessen érni a végére. Ez egyúttal tanulópénz, játékosnak és edzőnek egyaránt, és jobbak lehetünk a következő ciklusban. Nehéz az első év az olimpia után, de Párizsra újra össze kell állni” – fejtette ki Märcz Tamás, aki játékosként 2000-ben aranyat szerzett, most pedig újra dobogós, már edzőként.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×