eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nagy Viktor kapus a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: féltek Viktortól, aki valami parádésat nyújtott

Mindkét magyar vízilabdacsapat bronzéremmel zárta a tokiói olimpiát. Az InfoRádió Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitányát kérte összegzésre.

Faragó Tamás szerint a magyar vízilabdázókra mindig lehet számítani, és képesek örömet szerezni. Mindkét csapat érmet szerzett Tokióban. Mindez azért fontos, tette hozzá, mert a magyar csapatsportágak közül a póló az egyetlen, amely mindkét szakágban képviseltette magát az olimpián, sőt, a vízilabda sportban – a spanyolokon kívül – nem volt másik ország, amely női és férfi válogatottal is résztvevő lett volna az ötkarikás játékokon.

„Teljesítettünk, mind a csajok, mind a fiúk végül fényes érmet szereztek, és persze lehetett volna jobb is, de azért ennek a két bronzéremnek nagyon-nagyon örülünk.”

A női válogatott korábbi szövetségi kapitánya a lányok közül külön kiemelte Keszthelyi-Nagy Rita teljesítményét, fantasztikusnak nevezve a játékát, főleg annak tükrében, hogy ő saját maga is úgy ítélte meg, hogy nem volt top formában. Hozzátette: a női válogatottnak, ahogyan az a bronzmérkőzésen is kiderült, szüksége van egy vezéregyéniségre, akire figyelnek, hallgatnak a csapattársak, aki mind védekezésben, mind támadásban meg tudja határozni azt, hogy mit kellene csinálni. „Rita túllépte azt a nehézséget, amivel az olimpia alatt küszködött, és azért

legyünk őszinték, Keszthelyi Rita még mindig a legjobb magyar vízilabdázó.”

Faragó Tamás Magyari Aldára kitérve – aki gyakorlatilag végigvédte a tornát, sőt, az utolsó pillanatokban egy egészpályás gólt is dobott, ami nem akármilyen vagányságra utal – emlékeztetett: a magyar hálóőrről már egészen fiatal korában mindenki tudta, hogy előbb-utóbb eljut a felnőtt válogatottságig, és ott kiválóan fog védeni. A szakember úgy véli, kapusposzton mindig is voltak gondok, nem mintha a korábbi kapusok ne védtek volna jól, csak ingadozó teljesítményt mutattak. Így Magyari Aldában az a csodálatos, hogy nem csak jól véd, de minden mérkőzésen lehet rá számítani, és most már azt is elmondhatja magáról, hogy az olimpia legszebb gólját lőtte – fogalmazott Faragó Tamás.

Az InfoRádiónak nyilatkozó olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportoló, áttérve a férfi válogatottra, azt mondta, hogy a spanyolok elleni 9–5-ös, bronzérmet jelentő győzelem szép búcsú Nagy Viktortól, akinek a teljesítményét ugyancsak hihetetlennek nevezte. Bár a hálóőr bízott magában, végül mindenkit, beleértve saját magát is, meglepett. Faragó Tamás megjegyezte, a mostani vízlabdatorna, ahogy az egész olimpia, nagyon nehéz volt, és komoly pszichikai terhet rótt a játékosokra. Meglátása szerint minden csapat és csapatvezető elsősorban úgy gondolkodhatott, hogy egy mérkőzést úgy lehet megnyerni, ha a védekezés megoldott, hiszen a támadáshoz több szellem, lelkesedés szükséges. A magyar válogatottban pedig Nagy Viktor ebben főszerepet vállalt, főleg annak tükrében, hogy lelkes volt a magyar csapat, jók voltak a blokkok is. Érzékelhető volt, a spanyolok nem tudják eltalálni a kaput.

„Sőt, féltek a Viktortól, aki pedig valami nagyon parádésat és emlékezetest nyújtott.”
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×