eur:
368.76
usd:
345.01
bux:
48308.57
2023. június 7. szerda Róbert
Schmidt Gábor elnök a Magyar Kajak-kenu Szövetség új vezetőit bemutató sajtótájékoztatón a szövetség budapesti székházában 2017. február 10-én.
Nyitókép: Marjai János

Schmidt Gábor kajak-kenu elnök: és ez még csak az első döntős nap volt

A királyszámban szerzett magyar arany-ezüst mutatja, erős a kajak szakág a férfiaknál, a nőknél pedig Lisa Carrington másfél évre elbújt, úgy érkezett Tokióba.

Három érmet szereztek az első döntős napon a magyar kajakozók a tokiói olimpián, közülük férfi egyes 1000 méteren Kopasz Bálint aranyat nyert – épp Varga Ádám előtt.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, a MOB alelnöke az InfoRádióban úgy értékelt, már feszült volt a várakozás, mert régóta kint van a csapat a japán fővárosban.

"Sokat vártunk a férfi 1000 méteres kajak egyestől, a női párostól és a 200 egyestől is. Úgy gondolom, fantasztikus nap volt, K–1 1000 méteren 1968-ban nyertünk legutóbb olimpiai aranyat, és most Kopasz Bálint jóvoltából diadalmaskodtunk, ráadásul Ádám jött be a második helyen, akivel egész évben nagy csatákat vívtak" – ecsetelte a sportági szövetségi elnök.

A király számban aratott győzelem szerinte bizonyítja, hogy erős a férfi kajak, és nem is egy, hanem két kiváló, fiatal tehetség van, aki a világ élmezőnyét maga mögé utasította, "fantasztikus verseny volt mind taktikailag, mind technikailag" – tette hozzá.

A rivalizálás fontosságát is aláhúzta, ami a női párosok versenyében például termett egy bronzérmet és egy negyedik helyet.

Külön nyomatékosította, hogy ez még csak az első döntős nap volt, jön még kettő, "még sok izgalomban lehet részünk".

A már kétszeres tokiói aranyérmes új-zélandi Lisa Carringtonra kitérve elmondta, vele egyértelműen számolni kellett, és másfél éve nem is látta őt a magyar csapat.

"Nagyon remélem, hogy 500 egyesben, 500 négyesben versenyben leszünk vele, de ott vannak még a fehéroroszok és a lengyelek is – mondta. – Nagyon erős a verseny,

nagy riválisunk, a német csapat összesen egy bronzérmet nyert az első napon, rendkívüli színes a sportág, óriási meccsek vannak, ebben a mezőnyben lett a legtöbb érme a magyar csapatnak.

Öt érem lesz a reális, három már megvan, meglátjuk, mi lesz a vége, a kezdés jó, menni kell tovább."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×