eur:
396.36
usd:
369.68
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Kozák Danuta és Bodonyi Dóra a női kajak párosok 500 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 2-án. A duó győzelemmel jutott be a középfutamba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kozák Danuta és Bodonyi Dóra bronzérmes

A két magyar egységből csak az egyik állhat dobogóra a női kajakpárosok 500 méteres döntőjében.

Az új-zélandi páros, Lisa Carrinton és Caitlin Regal rajtolt legjobban, de a lengyelek is jól tartották magukat. Carringtonék fél távnál már jelentős előnyben voltak, Kozák Danuta és Bodonyi Dóra a harmadik, Csipes Tamara és Medveczky Erika a hetedik volt 250-nél.

Mindkét magyar hajó nagyot hajrázott, de az új-zélandiakat nem volt esély megfogni. Kozákék és a lengyelek között egy tized volt a különbség, így harmadik helyen végeztek, míg a másik egység a negyedik lett.

Az ötszörös ötkarikás bajnok, 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

"Sajnos elrontottuk a rajtot. Amúgy sem rajtolunk jól, de most sikerült alulmúlnunk önmagunkat. Aztán a táv második felében már jöttünk fel, de az új-zélandiak nagyon jól bírták, miután a rajtban nagy előnyt szereztek. Az Eb-n másfél másodperccel megvertük a lengyeleket, most ők is előttünk zártak. Egyébként jó páros, minden évben dobogóra állnak" - mondta Bodonyi Dóra.

"Sajnos most ez ennyi volt, de szerencsére van még javítási lehetőségünk. Dana egyesben és négyesben is vízre száll még, én pedig a négyes tagjaként. Úgy érzem, hogy a négyesre át tudom majd fordítani ezt magamban, és még éhesebben tudok majd odaállni" - tette hozzá az ötszörös világbajnok kajakos.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×