eur:
395.96
usd:
369.2
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Az aranyérmes Kopasz Bálint (j) és az ezüstérmes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szabó Gabriella: még sokkhatás alatt állok

A már visszavonult háromszoros olimpiai bajnok el sem tudta képzelni, hogy a női párosok nem lesznek versenyben az aranyéremért, Kopasz Bálint és Varga Ádám teljesítményéről viszont azt mondta: ez maga a csoda.

Három érem született kedd reggel kajak-kenuban a tokiói olimpián, Kopasz Bálint fölényesen győzött a királyszámban, 1000 méteren egyesben, míg Varga Ádám második lett.

"A fiúktól el vagyok teljesen képedve. A középfutamban is Bálint már bátran versenyzett és ott is demonstrálta, hogy neki a döntőben sem lesz gondja. Aztán egy kamikaze futamot mutatott be 1000 méteren, valami hihetetlen. Ugyanennyire tudok az ezüstéremnek is örülni, mert Varga Ádám csak 21 éves. Tényleg egy csoda, amit ez a két srác csinált" – áradozott az InfoRádióban Szabó Gabriella.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó már nem volt ennyire boldog a női kettesek teljesítménye láttán. 500 méteren Kozák Danuta és Bodonyi Dóra egysége bronzérmes lett, míg a másik magyar hajó, Csipes Tamara és Medveczky Erika duója a negyedik helyen zárta a döntőt.

"Sokkhatás alatt állok,

nem tudtam elképzelni egy ilyen előfordulhat, hogy Danáék bronzérmet fognak végül átvenni, illetve hogy Tamiék leszorulnak a dobogóról.

Döbbenten állok a helyzet előtt" – mondta a Rióban ebben a számban aranyérmes kajakozó. Szerinte az erős hátszélben nagyon nehéz volt versenyezni, és óriási szerencséje volt az új-zélandi egységnek, mert ők inkább sprinterek, és a több másodperccel rövidebb szeles pálya nekik kedvezett, de ettől függetlenül nagyon megérdemelték az aranyérmet. Más kérdés, hogy ez nem volt annyira szerencsés a magyar lányoknak.

"Nagyon remélem, hogy a holnapra Dana és Tami oda fog tudni állni tiszta fejjel az egyes előfutamokra. Legjobban a négyesért aggódom, remélem, nagyon fog nekik hiányozni a mai érem…" – mondta Szabó Gabriella.

Arról is beszélt, hogy nagyon sokat számított a rajt, az eleve nagyon gyors új-zélandi kettős azonnal meg tudott lépni a mezőnytől.

"Pszichésen demoralizáló, amikor egy nagyon gyors páros így el tud lépni a rajtban. Szeretnek ilyenkor ferdén beállni, ezt most nem láttam, és mondta is Dana az értékelésnél, hogy nagyon gyorsan ellőtték a futamot, és ez megzavarta. Nagyon sajnálom, ha azon ment el, hogy a rajtban nem érezték magukat jól és kapkodás volt utána, de azért tény, hogy nagyon gyors az új-zélandi páros, ez egy megérdemelt, határozott győzelem volt" – ismerte el a háromszoros olimpiai bajnok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek óvatosan emelkednek, de ez is elég ahhoz, hogy új történelmi csúcsok szülessenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×