eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
PARIS, FRANCE - DECEMBER 18: French Riot Police walk down the  Champs Elysees as crowds are dispersed after the final of the Fifa World Cup on December 18, 2022 in Paris, France. France lost to Argentina on penalties after drawing 3-3 after extra time in the final match of the FIFA World Cup Qatar 2022 tournament hosted in Qatar. (Photo by Kiran Ridley/Getty Images)
Nyitókép: Kiran Ridley/Getty Images

Könnygáz, vízágyú, rohamrendőrök: így siratta Franciaország a vb-döntőt

Franciaországban több mint 200 embert vettek őrizetbe, miután zavargások törtek ki a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követően.

A BFMTV hétfői közlése szerint 227 személyt állítottak elő, Párizsban 47-et, a Champs Élysées-n könnygázt is be kellett vetni. A fővároson kívül Bordeaux-ban, Lyonban és Nizzában is sokan randalíroztak, kukákat gyújtottak fel és különböző tárgyakkal dobálták meg a rendőröket.

Mintegy 14 ezer rendőr teljesített szolgálatot vasárnap este egész Franciaország területén, hogy garantálja a biztonságot. A Gerald Darmanin belügyminiszter által pénteken nyilvánosan ismertetett párizsi biztonsági művelet alatt az erőket Párizsban összpontosították – írja az Index.

Összesen 115 embert tartóztattak le a hét elején Párizsban a Marokkó elleni mérkőzés után, és múlt szombaton, Franciaország negyeddöntős győzelmét követően is összecsapások voltak, amikor a rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására.

Párizsban a rendőrség betontömbökkel zárta le a Champs-Elysées-t a forgalom elől a döntő idejére. A rohamrendőrök itt összecsaptak a szurkolókkal, miközben a mérkőzés után fáklyákat és tűzijátékokat gyújtottak.

Lyonban a jelentések szerint a rohamrendőrök könnygázt vetettek be a futballszurkolók ellen, miután erőszak tört ki a városban. A szurkolók köveket, palackokat és tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre, azok pedig könnygázt vetettek be a rendbontók ellen, sőt vízágyúkkal oszlatták fel a tömeget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×