eur:
390.78
usd:
358.96
bux:
72525.51
2024. július 19. péntek Emília
Danny Makkelie holland játékvezető sárga lapot mutat fel az angol Harry Maguire-nek a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Anglia-Dánia mérkőzésen a londoni Wembley stadionban 2021. július 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP Pool/Justin Tallis

Minden korábbinál hosszabbak lesznek a labdarúgó-vb mérkőzései

Fontos részleteket ismertetett Pierluigi Collina, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának elnöke.

Hosszú meccsekre készülhetünk a vasárnap rajtoló katari labdarúgó-világbajnokságon: a bírók akár 7-8 percet is hosszabbíthatnak a félidők végén, így kipótolva a futballisták időhúzó trükkjei és a különböző játékmegszakítások miatt kiesett időt – közölte Pierluigi Collina, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának elnöke.

A legendás olasz exsípmester a vb-t megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, igen komoly problémát okoz az időhúzás, ami ellen mindenképpen fel kell lépni. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes mérkőzéseken kevesebb mint 45 perc a tiszta játékidő – írja a hirado.hu.

Emellett a gólok utáni ünneplés és az egyéb játékmegszakítások – cserék, sérülések, VAR-vizsgálatok – is értékes perceket vesznek el, ezeket mindenképp pótolni kell a játékrészek végén – húzta alá Collina.

Az elmondottak alapján bizony számíthatunk arra, hogy sok meccs akár 10-15 perccel hosszabb lehet a szokásosnál, ha a játékvezető úgy ítéli meg, hogy indokolt a ráadás.

Collina nyilatkozatában szót ejtett a női bírók helyzetéről is. A mostani az első férfi világbajnokság, ahol hölgyek is vezetnek majd mérkőzéseket: a francia Stéphanie Frappart, a ruandai Salima Mukasanga, illetve a japán Jamasita Josimi kapott helyet a keretben. A FIFA játékvezetői bizottságának elnöke leszögezte, a bíróküldés kapcsán nincsenek kulturális megkötések, így akár olyan csapatok meccsein is fújhatnak női játékvezetők, mint a házigazda Katar, Szaúd-Arábia vagy Irán, ahol a szigorú iszlám szabályok miatt a nők számára még a futballmeccsek látogatása is nehézségekbe ütközik. Iránban például csak idén nyáron térhettek vissza a lelátóra szurkolni a hölgyek 40 évnyi tiltás után.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

Mezőgazdaság
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×