eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Baj van, már Dárdai Pál is teljesen tanácstalan

Nem tudja megmondani, hogy ki lehet a futball-világbajnok.

Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy ki lesz a világbajnok - írja a Berliner Morgenpostban vezetett blogjában Dárdai Pál. A Hertha magyar szakvezetője arról elmélkedik, hogy már nincs kedvence a legjobb négy között - a belgák ellen búcsúzó Brazília volt a favoritja -, de minden elődöntős minőséget képvisel.

A franciákról azt írja, hogy úgy jutottak túl az Uruguay elleni negyeddöntőn, hogy meg sem kellett izzadniuk. Szerinte Edinson Cavani hiánya mindent eldöntött. "A vezetői képessége, a mentalitása hiányzott, és a vezető nélkül maradt Uruguay csak árnyéka volt önmagának" - vélekedik a korábbi magyar szövetségi kapitány.

A legjobban a belga-brazil negyeddöntő tetszett neki az egész világbajnokságon.

"Csodálatos volt látni Kevin De Bruynét és az ő térérzékét. Kiválóan lát a pályán, és Eden Hazard is kivételes képességű játékos, és amíg kitartott az erejük, életveszélyes kontrákat vezettek" - írja Dárdai, és kiemeli Romelu Lukaku szerepét, aki nemcsak erős és gólveszélyes csatár, hanem nagyszerűen helyezkedik, példaként a japánok elleni utolsó, győztes ellentámadást említi, amelyben Lukaku úgy játszott kulcsszerepet, hogy a labdához sem ért.

A kedvenc braziljai sem okoztak csalódást a magyar szakembernek, remek iramot diktáltak, csak nem volt szerencséjük. Úgy látja, hogy jól variálták a támadójátékukat, a becserélt Douglas Costa és a gólt is szerző Renato Augusto is új minőséget hozott. Dárdai szerint járt volna egy tizenegyes is a braziloknak, és kiemelte Thibault Courtois-t, aki az utolsó pillanatokban óriási bravúrral védte Neymar lövését.

"Belgium felnőtt az évek alatt, és most megszerezte azt is, ami nélkülözhetetlen egy nagy tornán: egy kis szerencsét" - írja Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×