eur:
390.47
usd:
358.19
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes

Elmagyarázzuk, miért vezeti argentin bíró a skótok elleni mérkőzésünket

A 42 éves argentin Facundo Raúl Tello Figueroa, röviden Facundo Tello vezeti vasárnap este a Magyarország–Skócia-mérkőzést. De hogyan kerül egy dél-amerikai bíró az Európa-bajnokságra.

A Conmebol és az UEFA, vagyis a dél-amerikai és az európai labdarúgó-szövetség közötti, még 2020-ban aláírt megállapodás értelmében egymás játékvezetői közül néhányan közreműködnek a kontinensbajnokságokon. Így volt ez már a három évvel ezelőtti tornán is, ahol a szintén argentin Fernando Rapallini (két kollégája, Juan Pablo Belatti és Diego Bonfá társaságában) három mérkőzésen is dirigált.

A mostani Európa-bajnokságra Facundo Tellót (a családnév helyes ejtése: Tezsó) delegálta a Conmebol, két segítő, Gabriel Chade és Ezequiel Brailovsky társaságában. A játékvezetői trió már közreműködött a Georgia–Törökország-meccsen, következik számunkra a vasárnapi stuttgarti fellépés. (Az UEFA is adott bírói csapatot a csütörtökön kezdődött Copa Américára, az olasz Maurizio Mariani vezetőbírót, Daniele Bindoni és Alberto Tegoni asszisztenseket¸ továbbá Marco di Bello és Alessandro Di Paolo VAR-bírókat.)

Tello 2015 óta 146 élvonalbeli mérkőzést vezetett Argentínában, akadt köztük River Plate–Boca Juniors közötti Superclasico. 2019 óta a FIFA nemzetközi játékvezető. A katari világbajnokságon két csoportmérkőzésen, valamint a Portugália–Marokkó negyeddöntőben 1-0-ra legyőzte Portugáliát Marokkótól működött közre. Az észak-afrikai csapat 1-0-s győzelme után A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes hevesen bírálta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×