eur:
394.94
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 13-án. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő portugál válogatott Magyarország ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/EPA-LUSA/Hugo Delgado

Kulisszatitkok: az egyik este fésűkre lett hirtelen szükségük Ronaldóéknak

Június 11. és 25. között két teljes hetet töltött az Illovszky-stadionban a portugál labdarúgó-válogatott. A kívülállók szinte semmit sem láthattak ebből, a klub munkatársai azonban most megosztották a kulisszatitkokat.

A Vasas marketingvezetőjének beszámolója szerint még a 2019-es év elején kereste meg a klubot a Magyar Labdarúgó-szövetség azzal, hogy van lehetőség bekerülni az UEFA katalógusába, amelyben stadionokat ajánlanak ki edzéshelyszínként nemzetközi eseményekre. A 2020-as Eb-hez közeledve végül egyre több megkeresés érkezett, de a portugálok bizonyultak a legkomolyabb érdeklődőnek. „A második bejárásra már a szövetség vezetői és Fernando Santos szövetségi kapitány is eljött, és rögtön jelezték, szeretnék, ha a Vasas-stadion lenne az edzésbázisuk” – osztotta meg a Vasassc.hu-val az előtörténetet Vajk Magdolna.

Innentől kezdve már történelem, hogy a kontinenstorna a járvány miatt egy teljes évvel el lett csúsztatva, a portugálokkal való megállapodás azonban változatlan maradt, így 2021. június 11-én meg is érkezett Angyalföldre a 67 főből álló küldöttség.

Budapest Budapest, 2021. június 24.
A portugál labdarúgó-válogatott edzése Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 24-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő portugál válogatott Belgium ellen lép pályára Sevillában június 27-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest Budapest, 2021. június 24. A portugál labdarúgó-válogatott edzése Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban. MTI/Szigetváry Zsolt

„A portugálok részben a mi közvetítésünkkel választották ki az alvállalkozóikat, akik a díszletért, az informatikai rendszerért, vagy éppen a kondi- és wellness-gépek ideszállításáért és elhelyezéséért feleltek. Elképesztően gyors és profi módon zajlott a berendezkedés folyamata” – tette hozzá Vajk Magdolna. Teljesen átalakult a Vasas FC öltözője, a sajtótájékoztató-helyiségben konditermet rendeztek be, az „A”-lelátó alatti közlekedő pedig wellness-részleggé minősült át.

A Vasassc.hu megjegyzi: a portugálok minden edzés előtt sajtótájékoztatót tartottak egy kijelölt játékos részvételével, majd ezt követően a médiamunkások tizenöt percet nézhettek végig a gyakorlásból. Ezen túlmenően azonban

minden a legnagyobb titokban zajlott,

a stáb tagjain kívül senki sem tartózkodhatott a stadionban, sőt, annyira biztosra mentek, hogy ponyvákat húztak fel a létesítmény köré.

Az öltözőbe minden játékosnak egyénileg volt bekészítve a felszerelés, amit naponta szállítottak egy budapesti mosodába, emellett a hűtőkbe is névre szólóan kerültek be az italok, de például televíziót is kértek az öltözőbe a portugálok, hogy a délutáni edzések végén tudják nézni az éppen zajló Eb-meccseket. A tréningek utáni levezetésként pedig a szaunát és a jacuzzit is előszeretettel használták Pepéék.

Előálltak rendkívüli szituációk is: volt, amikor hűtőládákban jégről kellett gondoskodniuk hirtelen a vasasos segítőknek,

egyik este pedig fél tízkor fésűkre lett hirtelen szüksége a portugál küldöttségnek.

A Vasas SC részéről egyébként 16 személy vett részt a munkában, beleértve a fűkarbantartókat, a pályamunkásokat, a műszaki személyzetet és a takarítókat is, akik éjjel-nappal készenlétben álltak.

A portál azt is megjegyzi, hogy „persze külön fejezetet érdemel Cristiano Ronaldo is, akit a Margitszigeten és az Illovszky-stadionnál is próbáltak becserkészni a rajongók, de a Covid-helyzet és az általános biztonsági intézkedések miatt ez gyakorlatilag esélytelen volt”.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×