eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
BUCHAREST, ROMANIA - JUNE 21: Christoph Baumgartner of Austria celebrates with Marcel Sabitzer after scoring their sides first goal during the UEFA Euro 2020 Championship Group C match between Ukraine and Austria at National Arena on June 21, 2021 in Bucharest, Romania. (Photo by Robert Ghement - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Robert Ghement - Pool

Sportszerű meccs volt: az osztrákok mennek tovább a hollandok mögött

Hollandia százszázalékos teljesítménnyel, remek, 8–2-es gólkülönbséggel csoportelső lett. Ausztria 6 ponttal másodikként biztosan továbbjutott a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjából.

Az Oranje otthon nagy favorit volt az északmacedón válogatott ellen, s ezt érvényesítette is. Memphis Depay vezetést szerzett az amszterdami első félidőben, immár 28 gólnál tart a holland válogatottban, majd miután a második játékrészben gólpasszt is adott (nem is egyet, hanem kettőt), csatlakozott Wesley Sneijderhez: a holland játékosok közül csak ők ketten értek el az utóbbi évtizedekben világbajnokságon és Európa-bajnokságon egy mérkőzésen belül gólt és gólpasszt is.

A második félidőben Georginio Wijnaldum duplájával fölényessé tették a hollandok a győzelmüket, mindkét gólt Memphis Depay készítette elő. (Hollandia–Észak-Macedónia 3–0).

Bukarestben mind a két csap egy győzelemmel és egy vereséggel, azaz 3–3 ponttal várta a C csoport utolsó játéknapját.

A „szalonremi” alkalmasint mind a két válogatott számára továbbjutást jelentett volna, a nemzetközi sajtó jelentős része is döntetlenre tippelt előzetesen, de az osztrákok hamar rácáfoltak minden várakozásra.

Franco Foda csapata szinte a kezdősípszótól jobban, lendületesebben játszott, mint a bukaresti melegben roppant tompának tűnő ukránok, így Baumgartner gólját, amit a 21. percben Alaba szögletéből szerzett, ha nem is előzte meg kidolgozott akció, egyáltalán nem a semmiből jött.

Az ukrán csapat a folytatásban is lényegesen gyengébben futballozott, mint akár a Hollandia elleni vereség, akár az Észak-Macedónia elleni győzelem alkalmával. Andrij Sevcsenko csapata egyetlen adatban, a labdabirtoklásban tudta tartani a lépést az okosan futballozó osztrákokkal, de a kapura lövési kísérletekben (15–4) például óriási volt az osztrák fölény.

A második félidőben is csak a hajrában lett picivel aktívabb az ukránok támadójátéka, de igazából még a nagy helyzetig sem jutottak el.

Ausztria a győzelemmel a csoport második helyén végzett, és története során először, továbbjutott az Eb-csoportkörből. Érdemes emlékezni arra, hogy a csapat építésében nagy szerepe van a Fodát korábban asszisztenseként segítő Szabics Imrének is. Az ukránok eddig minden eddigi Eb-meccsükön kaptak gólt, ha ez a széria ma megszakadt volna, továbbjutnak. Így marad a reménykedés és a számolás.

Korábbi eredmények

2. forduló (június 17.)

Hollandia-Ausztria 2-0 (1-0)

Ukrajna - Észak-Macedónia 2-1 (2-0)

1. forduló (június 13.)

Ausztria - Észak-Macedónia 3-1 (1-1)

Hollandia-Ukrajna 3-2 (0-0)

A csoport végeredménye

1. (és továbbjutott) Hollandia 9 pont

2. (és továbbjutott) Ausztria 6

3.. Ukrajna 3

4. Észak-Macedónia 0

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×