eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 15: Marco Rossi, Head Coach of Hungary reacts during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Hungary and Portugal at Puskas Arena on June 15, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images)
Nyitókép: Alex Livesey - UEFA/UEFA / Getty Images

Marco Rossi: nem nyalogathatjuk a sebeinket sokáig

A futballválogatott szakvezetője szerint túl kell lépni a portugálok elleni vereségen, és a szombati meccsen bizonyítani lehet a szurkolóknak.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának minden szempontból tökéletes játékra van szüksége szombaton, a franciák elleni Eb-csoportmeccsen. Marco Rossi az ellenfelet az egész torna favoritjának tartja.

„Nagy várakozással készülünk a meccsre, hiszen tudjuk, hogy milyen jó ellenfél következik. Szeretnénk jó eredményt elérni, de még fontosabb, hogy folytassuk a fejlődésünket. Amióta én vagyok a kapitány, sok területen javultunk, fejlődünk, de tudjuk, hogy ez a szint még kihívás elé állít minket, szinte lehetetlen küldetés elé, de ha készen állsz a harcra, akkor nem szenvedhetsz vereséget” – fejtette ki.

Az olasz szakvezetőt kicsit meglepte, hogy Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya egyáltalán tudja, hogy ki ő, és megtiszteltetésnek tartja, hogy jó edzőnek nevezte.

Rossi többször is dicsérte a franciákat. Azt mondta, a keretben húsz világklasszis szerepel, így elképzelhető, hogy a torna további részére figyelve most néhányakat pihentetnek. Arról is beszélt, hogy

Kylian Mbappé személyében egy földöntúli tehetséggel rendelkező csatáruk van.

A várható hőségről azt mondta, hogy kihívás lesz játszani az ellenfelet látva, ám az időjárás mindenkinek ugyanaz, mindkét másik csapatot is érinteni fogja a meleg. Mivel azonban várhatóan a franciáknál lesz többet a labda, a mieinknek többet kell futniuk labda nélkül, és nagy hőségben ez nem könnyű.

Fontos, hogy tökéletes állapotban legyen a csapat – emelte ki Rossi, aki szerint szó sem lehet semmilyen fáradtságról.

„A portugálok elleni utolsó pár perc hagyott rajtunk nyomokat, de ezen túl kell lépni, mert még két fontos meccs vár ránk. Nem nyalogathatjuk a sebeinket sokáig, férfiként kell előre mennünk és be kell bizonyítanunk a szurkolóknak, hogy szeretnénk az országot büszkévé tenni.”

A stáb mindent megtett, amit lehetett, hogy kipihentek legyenek a játékosok, ezért nem szeretne olyan hallani, hogy bárki csak a fáradtság közelében van,

„nincsenek kifogások, ürügyek.”

Ami a kezdőcsapatot illeti, nem árult el részleteket, de azt mondta, hasonló taktika várható, mint az első mérkőzésen, ám némi változtatás elképzelhető.

Külföldi újságírók megkérdezték arról is, mit szól a Cristiano Ronaldót szidalmazó rigmusokhoz. Rossi nem hallotta, hogy inzultálták volna a portugál sztárt, nem hallott semmi szokatlant a keddi meccsen.

A franciák térdeléséről és annak szurkolói reakcióiról is kérdezték az olasz edzőt, de Rossi nem kívánt politikai üggyel foglalkozni. Mint mondta, fontos a mezen lévő Respect (Tisztelet) felirat, ennek jegyében készül a válogatott, és erre is mutatnak rá a kezdés előtt.

A tájékoztatón részt vett a francia születésű, de magyar válogatott Loic Nego is. Elmondta, hogy az utóbbi időben nem tudott korábbi csapattársával, Antoinne Griezmann-nal beszélni, ám várja, hogy a pályán újra találkozzanak.

„Különleges érzés lesz, de arra koncentrálok, hogy én most már a magyarokat képviselem. A családom nagy része Franciaországban van, ám én ezért a csapatért harcolok.”

A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×