eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gulácsi Péter kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2020. szeptember 5-én, a Nemzetek Ligája másnapi Magyarország-Oroszország mérkőzése előtt.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulácsi Péter a saját praktikáit is beveti a portugálok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa sok taktikai edzéssel, relaxációval és a Coldplay zenéjével várja a portugálok elleni első magyar mérkőzést, amelyen véleménye szerint a fizikai mellett kulcsszerepe lesz a csapat mentális felkészültségének is.

Hatalmas jelentőséggel bír a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteken kezdődött labdarúgó-Európa-bajnokság, valamint a keddi, portugálok elleni első magyar meccs. Amellett, hogy nézők jelenlétében rendezik meg a bajnokságot, a magyar csapat hazai közönség előtt játszhatja mindhárom meccsét. Ugyan egyik mérkőzésen sem a magyarok az esélyesek, Gulácsi Péter szerint a válogatott sokat fejlődött az elmúlt évben, sok fiatal és jó fizikai állapotban lévő játékosuk van, ezért hisznek abban, hogy tudnak meglepetést okozni a portugáloknak.

Nagyon fontos a mentális erőnlét

Gulácsi Péter és csapata számára az elmúlt 3 hét a felkészülésé volt: igyekeztek megtalálni az egyensúlyt a terhelés, a taktikai edzések és a relaxáció között, hogy a legjobb formájukat tudják hozni a keddi meccsen. Az edzések mellett nagy hangsúlyt fektettek az összehangolódásra is, melyre év közben egy-egy mérkőzés előtt kevesebb lehetőség adódik. Gulácsi Péter szerint a felkészülés során az erőnléti és taktikai edzések mellett különösen fontos szerepe van a mentális erőnlétnek is.

„A professzionális futballban elengedhetetlen a megfelelő mentális állapot ahhoz, hogy a csapat megfelelően tudjon fókuszálni, és kihozza magából a maximumot.”

A hálóőr maga is több mint 4 éve készül mentális tréninggel a mérkőzésekre, és a portugálok ellen is kiemelt szempont, hogy megfelelő önbizalommal lépjen majd pályára.

A Coldplay nyugtatja meg igazán

A válogatott kapus a felkészülés alatt saját praktikáit is beveti: edzések előtt és után sokat relaxál, szívesen hallgatja Chris Martin zenéjét, továbbá babonából minden meccs előtt megpuszilja a sípcsontvédőjén található, családjáról készített fotót. Gulácsi először lép pályára az új Puskás Arénában, az pedig, hogy telt házas, magyar nézők előtti mérkőzésen vehet részt, a karrierje szempontjából is fontos mérföldkő.

A válogatott kapus szerepe a budapesti Eb-n több szempontból is hangsúlyos: amellett, hogy a magyar csapat hálóőre, szponzorációs megállapodást kötött a Hisense-szel is, melynek értelmében az UEFA-szponzor vállalat marketingfelületein is megjelenik, zárul a Positive Adamsky közleménye.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×