eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
A spanyol Alvaro Morata (7), Dani Carvajal (k) és Lamine Yamal (19), miután az olasz Riccardo Calafiori öngólt vétett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

A spanyolok csapatkapitánya a Milanhoz tart, Dani Olmo is klubot válthat

Még néhány napon keresztül tart az Európa-bajnokság, de a kontinenstorna szereplői közül jó néhányan már szinte biztosra vehetik, hogy jó teljesítményük egy előnyös klubváltást ér. Aktuális átigazolási hírek.

A spanyolok közül Nico Williams – talán a franciák elleni elődöntő kivételével – kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A ghánai szülőktől származó balszélső gyerekkora óta az Athletic Bilbao játékosa, de most minden bizonnyal vált. A piaci értékét a transfermarkt.de 60 millió euróra becsüli. A legvalószínűbb célállomás számára az FC Barcelona lehet, Joan Laporta klubelnök meg is nyugtatta az egyesület híveit, hogy rendelkezésére áll akkora összeg, amennyibe az ifjabbik Williams fivér kerül. Nicót ugyanakkor vinné a Bayern München és az Arsenal is.

A másik spanyol, aki gyorsan klubot válthat, Dani Olmo. Az előző idényekben az RB Leipzigben futballozott, néhány napja azt mondta, hogy egyelőre csak a tornával foglalkozik, akinek tudnia kell, az már úgy is tudja, hogy ő hol fog futballozni a következő klubidényben. Ebből nem feltétlenül az hallható ki, hogy marad Lipcsében. A piaci értéke 50 millió euró körül van, a kérői közé tartozik a Liverpool FC, a Manchester City és a Barcelona is. 2007 és 2014 közöt egyébként volt már a katalánok korosztályos játékosa.

Álvaro Morata teljesítménye nem kiemelkedő, ettől még válthat klubot. Ő maga is jelezte, az őt ért kritikák miatt a legszívesebben elhagyná Spanyolországot. Olaszországban futballozott már, most oda menne vissza, de nem a Juventushoz, hanem az AC Milanhoz. A La Gazzetta dello Sport azt írta, közeli a megegyezés. Mindazonáltal van ajánlata a szaúdi ligából, az al-Kvadsziah nevű klubtól. N’golo Kanté, Cristiano Ronaldo vagy éppen Ayméric Laporte példája mutatja: van út vissza, egy nagy tornára egy európai futballistának a szaúdi ligából is.

Még mindig a spanyoloknál maradva: Nacho biztosan Szaúd-Arábiába megy, mégpedig ugyanahhoz a klubhoz, amelyik Moratát is hívja. Nem mellékesen ugyanahhoz az ügynökséghez tartozik a két futballista.

Van azért hír más válogatottak játékosairól is. A törökök kitűnő teljesítményt nyújtó balhátvédje, Ferdi Kadıoğlu aligha tölti ki 2026-ig szóló szerződését a Fenernél. A hollandiai születésű védő a Brighton, a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen ajánlata között válogathat.

Jonathan Tah a Bayern München ajánlatát fontolgatja. A német válogatott belső védőjének a Bayer Leverkusennél 2025-ben járna le a szerződése – most még lehet érte pénzt kapni.

Hvicsa Kvaracelija, a georgiai válogatott egyik legjobbja valószínűleg elhagyja a Napolit. miután a Paris Saint-Germain hajlandó kifizetni érte a 80 millió eurós árat.

Andrij Lunyin, az ukránok kapusa számára rémálom marad ez az Eb. Nem tudni, mennyibe erősítette meg a Real Madrid vezetőinek szándékát a gyenge produkciója, a románok elleni két súlyos hibája, de a „királyi klub” (amely azért nagyon sokat köszönhetett neki a 2023–2024-es klubidényben), lemondana róla. Pontosabban: cserébe odaadná az FC Portónak, ha megkapja Diogo Costát.

Egyébként július 1-én 28 Eb-résztvevő maradt klub nélkül de iure, lejárt a szerződésük előző nap a klubjuknál. Közülük Leonardo Spinazzola, például, már talált is magának klubot, miután az AS Roma nem akart hosszabbítani vele: a Napolihoz megy.

Nincs szerződése egyelőre a hollandok egyik csillagának, Memphis Depaynak sem. Az AS Roma és az AC Milan is érdeklődött iránta, egészen addig, ameddig ki nem derült: a csatár évi ötmillió eurós fizetést szeretne. Ráadásul két- vagy hároméves szerződést kötne, s igényt tart a szerződéskötési juttatásra is.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 09:37
×
×
×
×