eur:
399.01
usd:
362.99
bux:
69567.69
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
A német Toni Kroos (b) és a spanyol Daniel Olmo a németországi labdarúgó Európa-bajnokság  negyeddöntőjében játszott Spanyolország-Németország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. július 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Dani Olmót az sem zavarná, ha Unaí Simon szerzi a gólt

A labdarúgó Európa-bajnokság góllövőlistáján hatan állnak három góllal, közülük ketten, Dani Olmo és Harry Kane léphet pályára a vasárnapi döntőben. A spanyol középpályás a hatból az egyedüli, aki két gólpasszt is jegyez.

Az RB Leipzig középpályása 1998. május 7-én született egy katalán városban, Terrassában. 2006-tól egy évet az Espanyolban játszott, majd kilencévesen átigazolt az FC Barcelonába,, a La Masia akadémia növendéke lett. Tizenhat évesen, 2014-ben váratlan húzásra ragadtatta magát: a Dinamo Zagreb játékosa lett. Ez ismertebb tény róla, az kevésbé, hogy a bátyja is ment vele, ő is játszott a Dinamo tartalékcsapatában, aztán a Lokomotivába került.

Dani Olmo a 2014–2015-ös idényben már szerepelt néhány mérkőzésen a horvát élvonalban, de csak a 2017–2018-as szezonban lett alapember. Ötszörös horvát bajnokként köszönt el a csapattól, aligha kell bizonygatni, ő lett az első spanyol válogatott, akit horvát klubból hívtak be.

2020. január 25. óta az RB Leipzig futballistája. Eddig 107 mérkőzésen játszott a Bundesligában, 17 gólt szerzett. Lipcsei mezben a legjobb mérkőzése egy német szuperkupa-döntő volt, amelyen mesterhármast szerzett a Bayern München ellen. Pályafutását sérülés hátráltatta, a képességeit soha, senki nem vitatta. Egy időben Szoboszlai Dominik is a klubtársa volt, de Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdetek óta játékostársa.

Dani Olmo 38 válogatottságnál tart már, ezekből mindössze kilencet játszott végig. 2023 márciusa óta kilenc válogatott mérkőzésen hat gólt szerzett, hat meccsen egyet-egyet. Ő lett az első spanyol játékos az Eb-k történetében, aki a kieséses szakaszban három egymást követő mérkőzésen is bevette az ellenfél kapuját.

Ezzel, no, meg a két gólpasszal, esélye van a gólkirályi címre. Szeretné elnyerni? Biztosan. De nem az a legfontosabb neki. Azt mondta a pénteki, donaueschingeni sajtótájékoztatón: „Tőlem Unaí Simon is szerezheti a gólt, csak nyerjük meg az Európa-bajnokságot!”

Címlapról ajánljuk
Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.

Manhercz Krisztián: két nap múlva jön egy döntő

A szerbek elleni négygólos diadal után is a földön kell maradni és dolgozni tovább – mondta a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×