eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Birmingham, 2013. május 19.Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője búcsúzik a szurkolóktól, miután befejeződött csapatának a West Bromwich Albion ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése Birminghamben 2013. május 19-én. Ferguson most irányította utoljára a Manchester Unitedet, mert a bajnokság végén nyugalomba vonul. (MTI/EPA/David Jones)
Nyitókép: David Jones

Sir Alex Ferguson örökös tagságot kapott - az Eintracht Frankfurtnál

A Manchester United korábbi legendás trénere 1967-ben még játékosként rúgott mesterhármast a német csapatnak.

A 82 éves Ferguson már 1960-ban, 18 esztendősen látta a frankfurtiakat élőben játszani, előbb a Rangers elleni BEK-elődöntőben, majd a Real Madrid elleni fináléban, ugyancsak Glasgow-ban - utóbbi mérkőzésen a spanyol csapat Puskás Ferenc négy góljával 7-3-ra verte a németeket. Ferguson később a Glasgow Rangers játékosaként és az Aberdeen FC edzőjeként ellenfele is volt az Eintrachtnak - a Rangers színeiben 1967-ben mesterhármast rúgott a német együttesnek.

"Az Eintracht legeredményesebb időszaka éppen akkorra esett, amikor a 70-es, 80-as években az Aberdeennél voltam, 1980-ban többek között rajtunk túljutva nyerte meg az UEFA Kupát" - mondta Ferguson, aki később, 1986 és 2013 között a Manchester Unitedet irányította és lett világhírű.

Ferguson 1985-86-ban a skót válogatott szövetségi kapitánya is volt. A szigetországi csapat a magyar, a német és a svájci együttes csoportellenfele lesz a nyári, németországi Európa-bajnokságon. A torna június 14-ei nyitómeccsét éppen a házigazdák és a skótok vívják majd Münchenben.

"Élőben fogom megnézni azt a mérkőzést. Látnom kell. Skócia nem rossz... A skót szurkolók pedig fantasztikusak lesznek" - mondta Sir Alex Ferguson.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×