eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jakabos Zsuzsanna a női 200 méteres pillangóúszás döntője előtt a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Súlyos, példátlan döntést hozott meg a világklasszis magyar úszónő

A klubja megmentése érdekében lemondott a teljes fizetéséről a hatodik olimpiájára készülő Jakabos Zsuzsanna.

Az Aqua Sportközpont 50 méteres medencéjének bezárása és a rezsiköltségek miatt nincs könnyű helyzetben a Győri Úszó SE. A nehézségeken valamelyest enyhít, hogy a klub Európa-bajnok, sokszoros EB-érmes úszója, a hatodik olimpiájára készülő olimpikon Jakabos Zsuzsanna lemondott a nekijáró fizetésről, ezzel segítve egyesületét – írja a Kisalföld.

„Nagyon sokat kaptam Győrtől, a úszóklubtól, így egyértelmű volt számomra, hogy most nekem kell visszaadnom valamit. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy bár ez csak csepp a tengerben, de a jelenlegi helyzetben nem veszem fel a sportfizetésemet. Bízom benne, hogy ezzel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy valamelyest enyhüljenek a gondok” – mondta Jakabos Zsuzsanna.

Nem ő az egyetlen, aki hasonló döntést hozott:

a harmadik olimpiájára készülő Sebestyén Dalma, valamint az állományban lévő valamennyi edző fizetése 50 százalékáról mondott le, illetve edzőkkel, oktatókkal kellett szerződést bontania az egyesületnek.

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra épített győri uszodát szeptember közepén zárta be a város a megemelkedett rezsiköltségekre hivatkozva. Az 50 méteres medence azóta sem üzemel, a hátsó sátras uszoda azonban nyitva maradt, ahol az úszók mellett a vízilabdázók is helyet kaptak, de az országos szinthez képest is két-három-négyszeres árat fizetnek egy óráért az egyesületek.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×