eur:
393.3
usd:
367.09
bux:
66632.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Handball ball and the net from the goal
Nyitókép: Filip Viranovski/Getty Images

Mégis lehet Magyarországon kézilabda-Eb 2024-ben

Egy városban egy csoport mérkőzéseit mégis megrendezheti Magyarország a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságon, ha ez kisebb költséggel jár, mint a teljes visszalépés – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Január elején egy lapinterjúban Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke jelentette be, hogy Magyarország visszaléphet a 2024-es, Ausztriával és Svájccal közös női kézilabda-Európa-bajnokság megrendezésétől. "Az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt" – mondta akkor az elnök.

Az interjú napján a Kormányinfón Gulyás Gergely az InfoRádió kérdésére válaszolva egyértelműsítette, hogy Magyarország visszalép a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságtól, az eseményt így Ausztria és Svájc rendezheti meg. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy más magyarországi rendezésű világverseny lemondásáról nincs szó.

A most csütörtöki Kormányinfón ismét napirendre került a kézilabda-Eb ügye, és a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, a visszalépés még nem végleges döntés. Jelenleg az MKSZ arról tárgyal az európai szövetséggel, hogy esetleg mégis rendező marad Magyarország, de csak egy városban egy Eb-csoportot látna vendégül. Azt fogják mérlegelni a döntésnél, hogy mi jár kisebb költséggel: a teljes visszalépés vagy az egy csoport megrendezése. "Érdemes kivárni a tárgyalások eredményét" – figyelmeztetett Gulyás Gergely.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

Az Európai Bizottság tavaly ősszel indított szubvenciós vizsgálatot a kínai e-autók gyártói ellen, az EP-választások előtt pedig szinte biztosan védővámok kivetéséről döntenek. Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerda este már erős utalást tett a válaszlépéssel kapcsolatban. A Portfolio értesülései szerint mindez kihathat magyarországi üzletekre is a betelepülő kínai autógyártók miatt, ráadásul az akkuipar is hamarosan Brüsszel célpontjává válhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×